Groen wil graag bomen op planten op afgebroken sorteerstraten. 

Groen wil graag bomen op planten op afgebroken sorteerstraten. © rr

Districtsburgemeester Marij Preneel zet groen op plaats verdwenen sorteerstraten

Borgerhout -

Schepen van Stads- en Buurtonderhoud Els van Doesburg (N-VA) heeft het voorstel gedaan om op de plek van afgebroken sorteerstraten opnieuw betonstenen aan te leggen. Districtsbugemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen) wil daar niet van weten en gaat er bomen of planten in zetten.

In een aantal districten heeft de stad beslist om het afvalophalingssysteem met sorteerstraatjes stop te zetten. Op veel plekken zijn de bovengrondse kokers al een hele tijd afgebroken, maar liggen de ondergrondse containers er nog. Dat is dus voorlopig onbruikbare publieke ruimte, met een rood-wit waarschuwingsplakkaat op.

Schepen Els van Doesburg (N-VA) heeft al gemeld dat ook de ondergrondse structuren in 2022 zullen worden uitgebroken. Ze heeft ondertussen de vraag gesteld aan de districten wat er eventueel in de plaats kan komen. Districtsburgemeester van Borgerhout Marij Preneel (Groen) heeft een overzicht ontvangen voor drie sorteerstraten in de Borsbeekstraat en de Fonteinstraat en aan het Terloplein. De voorgestelde oplossing is telkens dezelfde: het openbaar domein herstellen met betonstraatstenen.

Preneel gaat daar niet mee akkoord. Van Doesburg had eerder al aangegeven dat districten er zelf mee aan de slag mogen gaan en dat wil Preneel dan ook doen. “Die betonnen tegels zijn de goedkoopste oplossing. Als de onderliggende structuur toch wordt weggehaald, gaan wij niet terug stenen leggen. We willen bomen als het kan en anders planten. We zullen plek per plek in de buurt vragen of er bewoners de groenperkjes willen onderhouden.”

 (anro)

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio