Jim Goetze staat bij de overweg die Infrabel, de stad en de provincie willen afschaffen. 

Jim Goetze staat bij de overweg die Infrabel, de stad en de provincie willen afschaffen. © Chris Van Rompaey

Buurt organiseert zelf infomoment over sluiting overweg Ernest Claeslaan

Lier -

Drie bewoners van de wijken Zevenbergen en Donk in Lier organiseren op woensdag 21 juli een infovergadering over de sluiting van de overweg en andere verkeersmaatregelen in hun buurt.

Chris Van Rompaey

“Na het eenzijdig georkestreerde infomoment van ons stadsbestuur vorige maand, bereikte ons een aantal reacties. Daaruit besluiten we de strijd tegen de sluiting van de overweg en tegen het realiseren van een knip op de Tuinweg en de Hockeyweg voort te moeten zetten. Uit de reacties in de chatbox tijdens de infovergadering bleek immers dat een grote meerderheid van de buren zich tegen deze ingrepen kant”, zegt Jim Goetze, die samen met Frank Coenen en Jef T’Seyen het protest trekt.

“We hopen op een grote opkomst op onze infovergadering. De gevolgen voor onze wijken, wat betreft de mobiliteit, de verwachte parkeerhinder op Zevenbergen Noord ten gevolge van de geplande fiets- en voetgangerstunnel en de mogelijke herbestemming van de gronden van de hockeyclub, zijn van te groot belang om afwezig te blijven”, stelt Goetze.

Nog geen beslissing

Goetze wijst nog op de volgens hem valse argumenten waarmee de stad en provincie toveren. “De stad Lier verschuilt zich bijvoorbeeld achter de vraag van Infrabel en van de provincie om de overweg te sluiten en de Hockeyweg te knippen voor doorgaand verkeer. De stad geeft de indruk dat de beslissing al genomen is. Wij weten van de directie van Infrabel dat dit niet het geval is. Alles hangt namelijk af van de beslissing van het stadsbestuur.”

“Dat de geplande afsluitingen noodzakelijk zijn om de stationsomgeving voort te ontwikkelen en te ontsluiten, is eveneens larie. Het provinciebestuur haalde op de infovergadering dan weer tellingen aan die nooit plaatsvonden. Tellingen nadien zijn dan weer niet relevant, want ze zeggen niets over het doorgaand verkeer op de Hockeyweg”, stelt Jim Goetze.

Gevaarlijke oversteek

“Zodra Infrabel de overweg van de Ernest Claeslaan afschaft, moeten de wijkbewoners omrijden via de drukke Antwerpsesteenweg of via de zeer gevaarlijke oversteek op de Ring. Die oversteek wordt trouwens op termijn ook gesloten. Hoe moeten wij dan nog naar het stadscentrum, naar Antwerpen of naar Mechelen”, vragen Goetze, Coenen en T’Seyen zich af.

De infovergadering voor de wijkbewoners vindt plaats op woensdag 21 juli om 19u in de Donkhoeve op het Galgeveld 17 in Lier.

LEES OOK: Overweg Ernest Claeslaan gaat zo goed als zeker dicht

LEES OOK: Ereschepen roept op tot actie: “Sluiting spooroverweg isoleert bewoners van Galgeveld en Hockeyweg”MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio