Herman Brusselmans komt met Delphine Lecompte naar De Mol in Lier. 

Herman Brusselmans komt met Delphine Lecompte naar De Mol in Lier. © Lieven Van Assche

Liers Cultuurcentrum herneemt programmatie vanaf september

Lier -

Het Liers Cultuurcentrum heeft zijn najaarsprogrammatie klaar. In september en oktober vinden de voorstellingen op alternatieve locaties plaats, omdat cultuurcentrum De Mol dan nog dienstdoet als vaccinatiecentrum.

Chris Van Rompaey

I Solisti mag op vrijdag 17 september de spits afbijten in de Jezuïetenkerk op de Gasthuisvest. Het ensemble brengt blazersmuziek van Mozart en Antonín Dvořák. Tickets vanaf 12 euro zijn nu al te koop. Kansentarief: 4 euro.

Voor alle voorstellingen die daarna volgen, kan je pas vanaf zondag 19 september kaartjes kopen. Dus ook voor de voorstellingen van Circus Ronaldo, vanaf 20 oktober. Danny en Pepijn Ronaldo, vader en zoon, staan in Sono Io? (Ben ik dat?, red.). samen op scène. Via hun gedeelde liefde voor muziek en spielerei bouwen ze een brug tussen gelijkenissen en verschillen. De locatie waar ze spelen, ligt nog niet vast.

Nog een bijzondere voorstelling is Bibberbenen, op 4, 5 en 6 november. De verhalenbouwers en fantasten van Theater Tieret nemen je mee op een griezelig prettige promenade doorheen de stad. We schrijven november van het gezegende jaar 720. Op de plek waar de Grote en Kleine Nete sinds jaar en dag samenvloeien, luiden in het oude slotklooster de doodsklokken ter ere van ridder Gummarus. Voor gezinnen met kleine en grote durvers vanaf 6 tot en met 11 jaar.

De eerste voorstelling in cultuurcentrum De Mol staat op dinsdag 9 november om 14u gepland. Loge10 speelt dan Dame In Het Busje, een zeldzaam, ontroerend en hilarisch portret, gebaseerd op een waargebeurde verhaal. U herkent onder meer Leah Thys, Ann Pira en Erik Goris.

Later in november volgen in De Mol nog optredens van onder meer Het Zesde Metaal, Van Geel & Van den Begin, Raymond Van het Groenewoud, Jan Leyers, Luka Bloom, Willem Vermandere, Wim Opbrouck en Herman Brusselmans, Delphine Lecompte en de Havilland.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio