De vier troostplekken, onder meer in Waarloos, werden feestelijk ingewijd. 

De vier troostplekken, onder meer in Waarloos, werden feestelijk ingewijd. © rr

Ferm richt op vier locaties in Kontich troostplekken in

Kontich -

Voor momenten van rust, bezinning en verbondenheid zijn in Kontich op vier locaties zogenaamde troostplekken ingericht. Een initiatief van vrouwenorganisatie Ferm, in samenwerking met het lokaal bestuur.

De troostplekken zijn ingericht in het parkje over het Sint-Ritacollege, in het Altenapark, aan de Groene Weg in Kontich-Kazerne en aan de Hessepoellei in Waarloos.

“Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is”, zegt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden (N-VA). “Het is een plek waar je troost kunt vinden en samen met je buurt of gemeente in het najaar bloembollen kan planten als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht. In het voorjaar, wanneer de bloemen groeien en bloeien, herdenken en gedenken we er dan onze dierbaren. Aan elke plek staat ook een ‘troostpaneel’ met een inspirerend gedicht.”

De troostplek in Waarloos.

De troostplek in Waarloos. © rr

“De troostplekken maken deel uit van de campagne PlantTroost”, vertelt Linda Van Alsenoy van Ferm Waarloos. “Hiermee willen we een bron van troost zijn voor iedereen die worstelt met gemis, verlies, afstand of afscheid. Voor zo’n troostplek heb je zelf de regie in handen. Samen met het lokaal bestuur ga je op zoek naar een geschikte locatie en bepaal je hoe de troostplek eruit zal zien. Om het je wat makkelijker te maken, ondersteunt Ferm je met een uitgebreid draaiboek en materiaal.”

(bar)