Erfgoed Noorderkempen gaat collecties oude landbouwtuigen in kaart brengen. 

Erfgoed Noorderkempen gaat collecties oude landbouwtuigen in kaart brengen. © rr

Agrarisch erfgoed krijgt meer aandacht

Noorderkempen -

Bij Erfgoed Noorderkempen is het project Goei Gerief gestart. De bedoeling is om landbouwalaam en -gebouwen in kaart te brengen en te tonen aan het publiek.

Goei Gerief loopt tot eind juni 2022 in Merksplas, Rijkevorsel, Baarle-Hertog, Hoogstraten en Beerse. “We willen het roestig wordende agrarisch erfgoed beter leren kennen”, zegt Marina Fedorova van Erfgoed Noorderkempen. “Het gaat niet alleen om werktuigen, ambachten en technieken. Ook hoeves, gebouwen en landschapselementen komen in aanmerking. Door een aantal zaken te inventariseren en digitaliseren, kan het beter bewaard worden. Op de Erfgoeddag in april 2022 organiseren we een evenement met tentoonstellingen, workshops en randanimatie.”

De erfgoedcel doet een oproep naar eigenaars van oude landbouwspullen of wie informatie heeft over oude hoeves. Ook helpende handen voor de vrijwilligersploeg om materialen te verplaatsen en te poetsen, zijn welkom. Daarnaast heeft Erfgoed Noorderkempen mensen nodig om te fotograferen en te inventariseren. Kandidaten kunnen zich aanmelden via de website van Erfgoed Noorderkempen. (ram)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio