De vernieuwde Pastorijstraat. 

De vernieuwde Pastorijstraat. © rr

Doorgaand verkeer in Pastorijstraat kan weer vanaf zaterdag

Berlaar -

De Pastorijstraat in Berlaar is vanaf zaterdag 10 juli weer open voor doorgaand verkeer. Die dag koppelt de gemeente ook de ANPR-camera’s in de Hertstraat af.

De gemeente startte in 2019 met de heraanleg van de Pastorijstraat en de kerkomgeving. Het ging over ingrijpende werken, opgedeeld in verscheidene fases over een lang traject. De rijbaan was een hele tijd onderbroken, maar daar komt op 10 juli een eind aan.

“De aannemer heeft vorige week een nieuwe asfaltlaag aangebracht”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jan Hendrickx (N-VA). “Deze week worden de laatste werken afgerond om de rijbaan weer vrij te kunnen geven. Vanaf 10 juli kunnen er daardoor weer wagens rijden tussen Berlaar en Herenthout. Met een nieuw wegdek, beter ingerichte schoolomgevingen en veiligere fietspaden vanaf de kerkomgeving tot de grens met Heist-op-den-Berg, mag het resultaat er alleszins zijn.”

Doorgaand verkeer is weer mogelijk op de Pastorijstraat, maar de zuidzijde van de kerkomgeving blijft wel nog onderbroken. “Daar werken we de laatste fase van de herinrichting af. Dat heeft geen impact op het verkeer van de Pastorijstraat, maar Sollevelden blijft daardoor alleen bereikbaar via Itegembaan en Pastoor Haemelstraat. Zonder onvoorziene omstandigheden duren de werken daar nog tot dit najaar.”

Zaterdag schakelt de gemeente ook de ANPR-camera’s in de Hertstraat uit. Die stonden er om sluipverkeer te voorkomen zolang de Pastorijstraat afgesloten was. Toch werden hier ruim 6.400 GAS-boetes uitgeschreven. (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio