©  BELGA

Luchthaven Antwerpen ziet passagierscijfers stijgen: “Ze hebben de weg naar ons teruggevonden”

De luchthaven van Antwerpen heeft in het tweede kwartaal het aantal passagiers zien stijgen. “De passagiers hebben duidelijk de weg naar onze luchthaven en de goesting om te reizen teruggevonden”, zegt CEO Eric Dumas.

“Eind april vertrokken via onze luchthaven opnieuw de eerste vluchten naar 5 Spaanse bestemmingen. Op 18 juni startten ook Split (Kroatië) en Avignon (Frankrijk) op waardoor opnieuw 7 bestemmingen aangevlogen worden vanuit Antwerpen. “De eerste vlucht vertrok op 20 april, kort na de opheffing van het reisverbod. Daarna zagen we een voorzichtig herstel in de passagierscijfers. Op dat moment kleurde een groot deel van Spanje nog rood”, zegt CEO Eric Dumas.”

Goede bezettingsgraad

Vanaf mei kleurden meer en meer landen opnieuw groen en oranje op de kaart van Europa. “In mei en juni zien we een zeer mooie bezettingsgraad op de vluchten vanop onze luchthaven. De passagiers hebben duidelijk de weg naar onze luchthaven en de goesting om te reizen teruggevonden. Daar zijn we zeer blij om.”

In totaal reisden in het tweede kwartaal 32.352 passagiers via onze luchthaven. “We kunnen deze cijfers niet vergelijken met 2019. Enkele bestemmingen worden nog niet aangevlogen en ook vinden er na de stopzetting van de activiteiten bij Air Antwerp momenteel geen vluchten plaats naar Londen. Onze luchthaven is wel in gesprek met kandidaten om deze route opnieuw op te nemen”, zegt Dumas.

Zakenvluchten

Bij de business vluchten zien we ook een mooi herstel. “In juni haalden de zakenvluchten opnieuw het niveau van 2019 en ook de vliegscholen hebben hun activiteiten hernomen. Beide zaken dragen bij aan het verdere herstel van de activiteiten van de luchthaven”, zegt CEO Eric Dumas.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio