Het vaccinatiecentrum in Lier blijft wellicht open tot 30 september. © Chris Van Rompaey

Eerstelijnszone Pallieterland wil vaccinatiecentrum vanaf 1 oktober dicht

Lier, Berlaar, Duffel, Nijlen, Ranst -

De burgemeesters van de vijf gemeenten van de Eerstelijnszone Pallieterland zijn het erover eens om Vaccinatiecentrum Pallieterland in Lier vanaf 1 oktober te sluiten.

Chris Van Rompaey

“We kregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid de vraag om een exitstrategie op te stellen”, zegt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). “Samen met de burgemeesters van Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst stellen we voor om ons gezamenlijk vaccinatiecentrum in Lier nog tot en met donderdag 30 september open te houden. Dat zou betekenen dat De Mol enkele weken later weer kan dienstdoen als cultuurcentrum.”

“Op basis van de informatie waarover we nu beschikken, denken we dat we het vaccinatiecentrum vanaf 1 oktober niet meer nodig hebben. Zowat iedereen die dat wil, zal tegen dan ingeënt zijn. Is dat niet het geval, dan zoeken we naar andere oplossingen, een prik via de huisartsen bijvoorbeeld. Maar aangezien het niet meer om de grote massa’s zal gaan, zouden we de mensen in de weekends kunnen prikken in scholen of woonzorgcentra bijvoorbeeld. Dat zou dan ook niet meer per gecentraliseerd in Lier moeten gebeuren.”

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio