Herman beschrijft in het boek wat hij in de natuur tegenkwam. 

Herman beschrijft in het boek wat hij in de natuur tegenkwam. © ram

Herman Laurijssen schrijft boek met levensverhalen en wijsheden

Merksplas -

Vanuit eigen ervaringen met veranderingen in zijn leven, heeft Herman Laurijssen (63) uit Merksplas het boek In het huis van de herder geschreven. Hij wil zo aan iedereen de boodschap meegeven dat genieten van rust en eenvoudige dingen belangrijk zijn voor een mens.

Ronny van den Ackerveken

Herman heeft jarenlang als verkoper gewerkt en ging in 2018 met vervroegd pensioen. “In het begin had ik het wat moeilijk omdat het contact met de klanten en de drukte wegvielen”, vertelt Herman Laurijssen. “Enkele maanden later werd ik geopereerd voor een hartprobleem en begon ik meer stil te staan bij wat belangrijk is in het leven. Toen is het besef gekomen dat ik ook kan genieten van simpele dingen, zoals een wandeling maken of ravotten met de kleinkinderen. Door alle veranderingen op korte tijd was er een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. In de natuur zag ik mooie verhalen en begon daarover te schrijven. Ook voordien had ik al een aantal zaken op papier gezet die van pas kwamen voor mijn boek.”

Op de omslag van het boek staat een foto uit het zuiden van Spanje. “Mijn zoon had voor mijn herstelperiode daar een huis geboekt. In de omgeving liepen veel herders met schapen of geiten rond. Wat ik er heb gezien, leverde weer inspiratie op voor het boek. Het huis waar we verbleven, heette ‘El casa del pastor’. Dat betekent ‘Het huis van de herder’ en dat kwam goed van pas voor de titel van het boek.”

Personage

Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken. “Die gaan onder andere over de hunkering naar een ontspannen leven”, legt Laurijssen uit. “Het personage heet Josh, ik vond niet dat ik het mijn eigen naam kon geven. De meeste hoofdstukken zijn geschreven voor het coronavirus uitbrak, maar blijken toch actueel door alle veranderingen die het virus heeft veroorzaakt. Ik hoop met het boek op een opbouwende manier levensverhalen en wijsheden te bieden aan de lezer. Aanvankelijk dacht ik dat het boek in vier maanden tijd klaar zou zijn. Omdat de inspiratie bleef komen, heb ik er een jaartje langer over gedaan.”

‘In het huis van de herder’ kost 20,99 euro en kan besteld worden via Boekscout : boekscout.nl/shop2/
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio