©  rr

Antwerp moet zich na rust gewonnen geven tegen AEK Athene

Met de tweede stagedag is tegelijkertijd ook het eerste oefenduel van het oefenkamp achter de rug. Antwerp nam het op tegen AEK Athene, vorig jaar derde in Griekenland. Hongla, die met transferzorgen zit, kwam niet in actie.

Diederik Geypen

Het niveau van de tegenstand gaat crescendo. Na amateurclub Hoogstraten (2-0 winst) en het Nederlandse nummer zes Utrecht (2-2) volgde nu een stevige Griekse opponent op het sportpark van VV Gilze.

Dat was er ook op het veld aan te zien. Beide teams gaven voor de pauze nauwelijks ruimte weg en schuwden de duels niet. Achterin vatte het intussen vertrouwde duo Seck-De Laet post. Quirynen stond tegen zijn voet op de linksback. Op het middenveld testte Priske de driehoek B. Verstraete, L. Verstraete en Gerkens uit.

Concreet doelgevaar kwam er lange tijd niet. Gerkens, B. Verstraete en De Pauw gingen hun kans met schoten vanop afstand. Aan de overkant trilden de touwen op slag van rust wel, ware het niet dat de grensrechter vlagde voor buitenspel.

In de tweede helft kregen elf andere namen hun kans. De achterhoede met alleen maar jongeren werd nu stevig onder druk gezet. Beiranvand pakte uit met twee knappe reddingen, maar moest zich uiteindelijk twee keer gewonnen geven. Voor Antwerp kwam Soussi nog dicht bij een goal. Zaterdag oefent RAFC nog een tweede keer op Nederlandse bodem tegen het Deense Nordsjælland.

Haroun (kuit), Batubinsika (bovenbeen) en Bataille (enkel) bleven aan de kant. Engels werkt nog aan zijn conditie en Hongla zit met een transfer naar het Italiaanse Hellas Verona in het hoofd. Balikwisha trainde pas vanmorgen voor het eerst mee. Voor hem kwam het duel te vroeg.

Doelpunten: 0-1 Nedelcearu, 0-2 Albanis

Antwerp eerste helft: De Wolf - Buta, Seck, De Laet, Quirynen - B. Verstraete, L. Verstraete, Gerkens - De Pauw, Frey, Ampomah

Antwerp tweede helft: Beiranvand - Boakya, Van Den Bosch, Muanza, Krasniqi - De Sart, Boya, Soussi - Benson, Mbenza, Murataj

LEES OOK: Balikwisha traint eerste keer mee op zomerstage Antwerp

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC