Ramin Hassani heeft groene vingers, en nu ook een eigen bloemen- en plantenzaak. 

Ramin Hassani heeft groene vingers, en nu ook een eigen bloemen- en plantenzaak. ©  kristin matthyssen

Met Via Flora eindelijk weer bloemenwinkel in hartje Westmalle

Westmalle -

Er is eindelijk een nieuwe bloemen- en plantenzaak in het centrum van Westmalle. Ramin Hassani (22) uit Schilde heeft groene vingers en maakt nu met Via Flora zijn droom als zelfstandige waar. De reacties tijdens de braderij, meteen zijn openingsdagen, waren positief.

Kristin Matthyssen

Bloemen Van Hasselt op de Antwerpsesteenweg raakte in juni 2018 zwaar beschadigd door een brand. De eigenaars zagen hun levenswerk in rook opgaan. Helemaal van nul heropstarten had weinig zin, vermits de gebouwen eind 2023 toch afgebroken gaan worden, net als de Missing Link en ’t Hofke. Sindsdien zat het centrum van Westmalle zonder bloemenwinkel.

Dat had Ramin Hassani (22) ook gemerkt. Hij werkte een tijdlang in een bloemenwinkel in Schilde. “Ik was al van plan zelfstandige te worden. In dit groot winkelpand op de Antwerpsesteenweg zat vroeger elektrozaak Exellent. Zij zijn naar hiernaast verhuisd.”

De website van Via Flora moet nog ontwikkeld worden. “Alles is heel snel gegaan, maar ik wou absoluut die braderijdagen meepikken”, vertelt Ramin, die zelf naar de bloemenveilingen in Nederland en Brussel rijdt. Voorts koopt hij ook bloemen en planten aan via groothandels. Hij heeft een groot aanbod orchideeën met speciale leuren. “Verder heb ik ook veel klassieke boeketten, veldboeketten, seizoensbloemen en kamerplanten. Het is de bedoeling - eenmaal de winkel draait - om in de ruimte achteraan nog kleine decoratievoorwerpen, servietten, potterie en kaarsen te verkopen. Ook cadeaubonnen komen er nog aan”

De orchideeën. 

De orchideeën. ©  kristin matthyssen

Meestal associeer je bloemen met vrouwen. Maar Ramin is dus een man die van bloemen houdt. ”Ik hou gewoon van kunst in het algemeen. En bloemen zijn kunst. In mijn vrijetijd schilder ik ook veel en maak ik lijsten voor rond schilderijen en kunstwerken.”

Veel vrijetijd zal Ramin Hassani voorlopig niet meer hebben, want hij heeft slechts één sluitingsdag: op maandag. Voor de rest is Via Flora op de Antwerpsesteenweg van dinsdag tot en met zaterdag open van 9.30u tot 18u en op zondag van 8.30u tot 14u. “Want ook op zondag willen mensen graag bloemen kopen”, vindt Ramin.

Dat de gemeente Malle een starterspremie geeft aan nieuwe winkels in de dorpskernen wist Ramin Hassani op voorhand niet. “Maar intussen wel, en ik ben bezig met de papieren in orde aan het brengen.”

Via Flora op de Antwerpsesteenweg. 

Via Flora op de Antwerpsesteenweg. ©  kristin matthyssen

Via Flora. 

Via Flora. ©  kristin matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio