© rr

Autobedrijf Geenen legt de boeken neer

Merksplas -

De ondernemingsrechtbank in Turnhout heeft dinsdag het autobedrijf Geenen, gevestigd aan Molenzijde in Merksplas failliet verklaard. Het faillissement is uitgesproken nadat de zaakvoerder de boeken had neergelegd.

Marc Peeters

Met de radioslogan ‘Gelijk de Geenen, zo is er maar ene’, ingesproken door acteur Ben Segers, verwierf de detailhandel in auto’s en lichte bestelwagens enige bekendheid in een bredere regio.

De onderneming werd tot vorig jaar geleid door twee bestuurders. Een van beide stapte in mei 2020 op en richtte nadien een eigen multimerkengarage op. De overgebleven zaakvoerder kreeg later af te rekenen met gezondheidsproblemen.

Over de precieze omstandigheden die tot de beslissing hebben geleid, zijn nog maar weinig details bekend. De rechtbank heeft de advocaten Plessers en De Chaffoy aangesteld als curatoren. Ze zitten woensdagmiddag samen met het management.

De garage had nog een dertiental medewerkers in dienst. Zij worden allicht ontslagen. De kans dat de activiteiten verdergezet worden is immers miniem. Naast de garage is ook de op hetzelfde adres gevestigde nv Immo Geenen op bekentenis failliet verklaard. Deze onderneming had de ontwikkeling van bouwprojecten als bedrijfsactiviteit.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio