Het nieuwe zebrapad op de Horstebaan. 

Het nieuwe zebrapad op de Horstebaan. © Jan Brys

Zebrapad maakt oversteek Horstebaan veiliger

Schoten -

De oversteek aan de Hortsebaan naar de Amerlolaan is een stuk veiliger geworden. Op 24 februari kwam de 7-jarige Loes de Laat er op een tragische wijze om het leven.

Het ongeluk heeft heel wat teweeggebracht. Het Schotense gemeentebestuur wilde de oversteek daar absoluut veiliger maken. En dat is nu gebeurd in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos. Op de rijbaan is nu een zebrapad geschilderd.

Maar een zebrapad is alleen maar mogelijk als het een verbinding is tussen twee voetpaden. Daarom werd aan de kant van het park Vordenstein het wandelpad doorgetrokken zodat het uitkomt aan de straat. Indien nodig staat een gemachtigd opzichter om alles in goede banen te leiden.

Een brede wachtzone moet de plek extra veilig maken. Er komt een klapdeurtje. De inrichting werd mooi afgewerkt met kastanjehout. Het herdenkingsbord dat werd gemaakt ter nagedachtenis van de verongelukte Loes werd behouden maar werd een 20-tal meter verschoven. De snelheid is beperkt tot 50 kilometer per uur.

De 7-jarige Loes was op 24 februari met haar zus, broertje en mama op weg naar school. Er was toen nog geen zebrapad. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio