Danny Cain en zijn vrouw Nadja Maes staan sinds maandag weer achter de toog van hun café De Valk in Kasterlee. 

Danny Cain en zijn vrouw Nadja Maes staan sinds maandag weer achter de toog van hun café De Valk in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Eeuwenoud café De Valk heropent: “Hopelijk zijn we nu definitief vertrokken”

Kasterlee -

Na een valse start in oktober vorig jaar, heeft het eeuwenoud café De Valk in het centrum van Kasterlee weer de deuren geopend. Vorig jaar knapten Danny Cain en zijn vrouw Nadja Maes de leegstaande zaak helemaal op, maar na amper vier openingsdagen moesten ze er weer mee stoppen door de coronalockdown. Bovendien ligt het café pal in de werfzone van de Markt. “Pas nu kunnen we weer veilig klanten verwelkomen”, zegt Danny Cain.

Bart Van den Langenbergh

Het bier vloeit weer rijkelijk uit de tapkranen van De Valk op de markt van Kasterlee en de biljarters zijn opnieuw van de partij. De nieuwe uitbaters, Danny Cain (60) en Nadja Maes (47), wagen voor de tweede keer hun kans om nieuw leven in de eeuwenoude afspanning te blazen. Maandag gingen de deuren van De Valk weer open en dat was van half oktober 2020 geleden. “Op 15 oktober hebben we het café voor het eerst kunnen openen, maar slechts voor vier dagen. Door de lockdown moesten wij al heel vlug de deuren sluiten. Dat was natuurlijk een heel grote tegenvaller”, legt Danny Cain uit. “In principe hadden we op 8 mei het café weer kunnen openen, maar we konden dit niet coronaveilig laten verlopen. Ons nieuw buitenterras achteraan is enkel toegankelijk via een smalle doorgang. Het zou daar een heen en weer geloop zijn op een kleine ruimte en dat was niet verantwoord.”

De biljarters zijn meteen van de partij in het vernieuwde café De Valk in Kasterlee. 

De biljarters zijn meteen van de partij in het vernieuwde café De Valk in Kasterlee. © Bart Van den Langenbergh

Buitenterras

Het authentieke café dankt zijn naam aan de valkenjacht in de vijftiende eeuw en is eigendom van de brouwerij Keersmaekers. De zaak verwierf bekendheid dankzij de vorige uitbaters, eerst met de familie De Vrij en daarna met Walter Van Gorp. De Valk ging bij het begin van de coronacrisis in 2020 weer dicht. Danny Cain en Nadja Maes namen het café over nadat ze moesten stoppen in hun taverne Rielenhoef. Het koppel heeft het hele café grondig opgefrist, geschilderd en vernieuwd. “We hebben ook geïnvesteerd in de installatie van een gloednieuw buitenterras achteraan. Daar is plaats voor ongeveer zestig personen”, legt Danny Cain uit. “We konden eigenlijk moeilijk eerder open gaan door de werkzaamheden bij de heraanleg van de Markt. Er stonden nog hekken en de ondergrond lag te oneffen. Het was niet veilig om onze klanten daar langs te sturen. De voorkant is nu open en mooi opgeknapt. We moeten nog wel een aanvraag doen om een terras aan de voorkant te installeren.”

Danny Cain toont zijn gloednieuw buitenterras aan de achterkant van De Valk.

Danny Cain toont zijn gloednieuw buitenterras aan de achterkant van De Valk. © Bart Van den Langenbergh

Heraanleg Markt

Mede door de werfzone in het centrum van Kasterlee is het voorlopig nog geen overrompeling in café De Valk. “Pas in maart 2022 is de volledige heraanleg van het centrum in Kasterlee afgerond. Tot dan zullen we met de hinder moeten leven. Maar de aannemer doet wel goed zijn best. Als alles klaar is, zal het hier heel mooi zijn”, denkt de uitbater van De Valk. “We hopen in ieder geval nog op een mooie zomer. Hopelijk zijn we nu ook definitief vertrokken.” De Valk is elke dag open met uitzondering van woensdag, de sluitingsdag.

Het eeuwenoude café De Valk aan de Markt in Kasterlee heeft de deuren weer geopend. 

Het eeuwenoude café De Valk aan de Markt in Kasterlee heeft de deuren weer geopend. © Bart Van den Langenbergh

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio