Dagelijks treft de club achtergelaten frietzakjes, pizzadozen en bierflesjes aan op de tribunes. 

Dagelijks treft de club achtergelaten frietzakjes, pizzadozen en bierflesjes aan op de tribunes. © RR

Jongeren gebruiken voetbalstadion als drank- en picknickplaats

RETIE -

Voetbalclub KBSK Retie roept wandelaars en jongeren op om het vers ingezaaide gazon in sportpark Vossekot niet te betreden, de doelen niet op de velden te slepen en ook geen rotzooi achter te laten in de dug-out of op de overdekte tribunes.

“Sommigen gebruiken onze tribunes om er gezellig iets te eten of te drinken, maar laten hun frietzakjes, pizzadozen en lege bierflesjes ter plaatse achter”, zegt een bestuurslid van de voetbalclub. ”Onze vrijwilligers zijn het beu om al het achtergelaten afval elke dag opnieuw op te ruimen.”  

Ook de sportvelden zelf worden niet ontzien. “Het gras is pas opnieuw ingezaaid en moet nu rusten en aansterken tegen het begin van het nieuwe voetbalseizoen”, zegt de clubman. “Toch stellen we vast dat jongeren de doelen, die nu aan de kant staan, dagelijks achter onze rug weer op de terreinen trekken om zo zelf een partijtje voetbal te spelen op onze velden.”

Om de overlast tegen te gaan, wil de club nu bewakingscamera’s installeren in het sportpark, zodat de overtreders geïdentificeerd kunnen worden. Gemeente en politie zijn op de hoogte. (ema)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio