Opnieuw kermis op de Hei dit jaar. 

Opnieuw kermis op de Hei dit jaar. © Joren De Weerdt

Vernieuwd Kardinaal Cardijnplein verwelkomt julikermis

Berlaar-Heikant -

In Berlaar-Heikant staat van zaterdag 10 tot en met dinsdag 13 juli de jaarlijkse Heikermis op het programma. Die vindt voor de eerste maal plaats op het vernieuwde Kardinaal Cardijnplein, maar door de coronamaatregelen staan er geen mosseltenten.

“De aantrekkingskracht van Heikermis overschrijdt de gemeentegrenzen”, zegt burgemeester Walter Horemans (CD&V). “Onze verenigingen, handelaars en inwoners maken er in normale omstandigheden telkens een groot feest van. Dat nodigt uit en brengt doorgaans ook heel veel volk op de been. Maar voor een massa-evenement met zoveel bezoekers is het helaas nog te vroeg. Daarom beperken we Heikermis dit jaar tot de kermiskramen en de terrassen van de horecazaken.”

De kermiskramen beleven meteen een primeur. Zij maken voor de eerste keer kennis met het vorig jaar vernieuwde Kardinaal Cardijnplein. Om alles in goede banen te leiden, gelden op zaterdag 10, zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 juli enkele bijkomende verkeersmaatregelen. Zo wordt de Aarschotsebaan (N10) verkeersvrij gemaakt vanaf het kruispunt met de Houwstraat tot aan GBS Heikant. Op zaterdag en zondag gebeurt dat van 14u tot middernacht, op maandag en dinsdag van 18u tot middernacht. Het verkeer rijdt dan om via Isschotweg, Houwstraat, Steenbeek en N10. (cvr)MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio