De gemeente Kasterlee zette de voorbije drie jaar al meerdere duurzame helden in de bloemetjes. 

De gemeente Kasterlee zette de voorbije drie jaar al meerdere duurzame helden in de bloemetjes. © Paul Keyenberg

Inwoners dragen zelf duurzame Kastelse helden voor

Kasterlee -

De inwoners van Kasterlee mogen dit jaar zelf de Kastelse duurzame helden voordragen. Het gaat om personen of organisaties die zich inzetten voor een duurzame gemeente.

“Ken jij iemand, of ben jij iemand die zich inzet voor een duurzaam Kasterlee? Wil jouw kind enkel met de fiets naar school omdat de auto te vervuilend is? Zet jouw bedrijf zich bewust in voor het klimaat? Dan wil het gemeentebestuur van Kasterlee dit graag weten”, luidt de oproep van het lokaal bestuur van Kasterlee.

Van 18 tot 25 september organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) voor de vierde keer op rij de Week van de Duurzame gemeente. Ook dit jaar neemt Kasterlee deel, door duurzame helden uit Kasterlee in de bloemetjes te zetten. Na drie edities waarbij het gemeentebestuur de helden uitkoos, kunnen dit jaar de Kasterleenaren zelf duurzame helden nomineren.

“De inwoners kunnen een kennis, lokale buurtwinkel, school, vrijwilliger, mama of papa, buurman, vereniging of buurtcomité inschrijven en zo hun waardering tonen”, zegt Rob Guns (CD&V), schepen van Duurzaamheid in Kasterlee. “Wie weet, wordt de genomineerde wel een duurzame Kastelse held in 2021.” (bvdl)

www.kasterlee.be/product/3166/lokale-helden-voor-globale-doelen
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio