Ook Kenny en Amber passen voor hun ‘Huis gemaakt’-huis ondanks crowdfunding

Ook voor finalisten van het VTM-programma ‘Huis gemaakt’ Kenny Vandebroek (24) en Amber De Meersman (21) tastten de kijkers in de buidel. Voor hen werden meteen twee crowdfundingacties op poten gezet. Toch hebben ze het pand niet gekocht.

dewo

De twee crowdfundingacties waren samen goed voor iets meer dan 32.000 euro. “Nogal overweldigend”, klinkt het bij Kenny. “We zijn erg dankbaar voor alle generositeit. We staan in goed contact met de initiatiefnemers en krijgen maandelijks een deel van de opbrengst op onze rekening.” Maar net zoals Harry en Jerina besloot het koppel om uiteindelijk geen bod uit te brengen op het huis dat ze in Laakdal volledig verbouwden.

LEES OOK: Ondanks crowdfunding passen Harry en Jerina voor woning uit ‘Huis gemaakt’: “Ze is wat aan de kleine kant”

”Met spijt in het hart, maar de vraagprijs is veel te hoog. Dat is zuur, ja. Maar we willen onszelf ook niet blind staren op het negatieve. De zoektocht naar een nieuwe woonst gaat voort, al voelen we er steeds meer voor om zelf te gaan bouwen. De voorbije weken hebben we een vijftal panden bezocht, maar er was altijd wel iets waar we ons niet mee konden verzoenen.”

Daarom kijken Kenny en Amber voorzichtig uit naar een geschikte grond in Laakdal. “Of, bij uitbreiding, Tessenderlo. Het is geen simpele zoektocht, maar de wens om een huis vanaf de eerste tot de laatste steen zelf bouwen en het volledig inrichten naar onze eigen smaak wordt almaar groter.”