’Legoblokken’ uit beton doen voortaan dienst als opslagsilo’s voor de technische dienst van Putte. 

’Legoblokken’ uit beton doen voortaan dienst als opslagsilo’s voor de technische dienst van Putte. © rr

Gemeentebestuur van Putte investeert in infrastructuur van technische dienst

Putte -

Op de site van de technische dienst aan GC Klein Boom in Putte is een verhard terrein van 1.300 vierkante meter aangelegd. Constructies gemaakt van betonblokken doen er dienst als opslagsilo‘s. Het gemeentelijk magazijn kreeg intussen ook een nieuw dak.

Kristof Van Rompaey

Het nieuwe opslagterrein bestaat uit een asfaltverharding met constructies uit betonblokken. “Deze ‘Legoblokken’ zijn geplaatst als opslagsilo’s”, legt schepen van Openbare Werken Peter De Vooght (N-VA) uit. “Er kan continu een voorraad van onder meer zand, dolomiet, hakselhout of compost in opgeslagen worden. Om nog sneller te kunnen uitrukken bij vriesweer, komen de zoutsilo’s hier op termijn ook te staan.”

Zo’n 1.800 vierkante meter dak van het gemeentelijke magazijn kreeg in het voorjaar een opknapbeurt. De oude golfplaten zijn vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen uitgerust met lichtstraten voor meer daglicht en rookkoepels. “Door de nieuwe dakbedeking kan de temperatuur tijdens de winter beter onder controle gehouden worden”, voegt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) toe. “Voor de veiligheid tijdens toekomstige onderhouds- of herstellingswerken is er permanent een leuning op het dak geplaatst.” (kvro)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio