©  BELGA

Soudal zegt Lotto na acht jaar vaarwel en stopt na 2022 als co-sponsor van Belgische wielerformatie

Lotto en Soudal. Ze waren de voorbije zeven jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden en zullen dat ook nog in 2022 zijn, maar na dat jaar stopt Soudal met het sponsoren van de Belgische WorldTour-ploeg. Dat deelde het team vandaag in een persbericht. Lotto blijft wel langer aan als hoofdsponsor.

Maarten Vanhoof

Al sinds 2015 zijn Lotto en Soudal aan elkaar verbonden als sponsor. Dit maakt van hen een van de langstlopende partnerships in het internationale wielerpeloton. Onder die samenwerking werden er tot op heden 157 overwinningen geboekt. Deze staan op naam van zowel buitenlandse toppers - denk aan André Greipel en Caleb Ewan - als Belgische talenten genre Tim Wellens, Tiesj Benoot, Jens Debusschere en Brent van Moer.

Na het huidige wielerseizoen loopt deze deal nog één jaar, maar dan trekt Soudal, een Belgisch familiebedrijf in chemische bouwspecialiteiten, er dus de stekker uit.

Kansen aan jonge talenten

“Wielrennen is de lijm die onze beide bedrijven in 2015 heeft samengebracht”, laat Dirk Coorevits, CEO van Soudal, weten. “Soudal en de Nationale Loterij zijn twee sterke Belgische ondernemingen die hun gedeelde waarden in een prachtig fietsproject hebben vastgelegd. We hebben samen een duidelijke visie ontwikkeld waarin we jonge talenten alle kansen hebben gegeven om door te groeien naar het hoogste niveau en daar zijn we in de voorbije 7 jaar nooit van afgestapt. Het Lotto Soudal project heeft ons nationaal en internationaal merkbekendheid helpen opbouwen.”

“Bij iedere wielerliefhebber doen de namen Lotto-Adecco, Silence-Lotto of Davitamon-Lotto een belletje rinkelen”, zegt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij. “Lotto is al 37 jaar een constante, maar een naam die eveneens onlosmakelijk verbonden zal blijven met Lotto is die van Soudal. Het is de langst lopende partnership in de geschiedenis van de Lotto-ploeg en de successen die we de voorbije jaren samen geboekt hebben, zullen altijd worden herinnerd. Wij zijn blij dat we daar nog een gevolg aan mogen breien tot eind 2022. De Nationale Loterij zal ook nadien blijven investeren in een wielerploeg en in het Belgische wielrennen bij uitbreiding.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio