De Sint-Gummaruskerk. 

De Sint-Gummaruskerk. © Chris Van Rompaey

Opnieuw Bronzen Woensdagen vanuit Lierse Sint-Gummarustoren

Lier -

Voortaan is in Lier elke woensdag weer een bronzen woensdag. De concertenreeks op de beiaard van de Sint-Gummarustoren begint op woensdag 7 juli aan een nieuw seizoen.

“De trouwe luisteraars weten dat er dan soms ook wel andere klanken uit de toren van de Sint-Gummaruskerk komen dan deze van de beiaard. Dat is dit jaar niet anders, met viool, zang en jazztrompet. Ook de traditionele slotconcerten, deels in kapel Colibrant met een mobiele beiaard, kunnen gelukkig weer doorgaan. Dit jaar verwelkomen we enkele verbluffende jonge muzikanten op het podium”, belooft schepen van Evenementen Rik Verwaest (N-VA).

Deze concertenserie begint op woensdag 7 juli en gaat verder op elke woensdagavond tot eind augustus, telkens om 20u. Koen Van Assche, stadsbeiaardier van Lier, Antwerpen, Turnhout en Herentals mag samen met beiaardstudent Herman Daans de spits afbijten. Het volledige programma en het digitale programmaboekje vind je online. In de tuin van de bibliotheek kan je naar de concerten luisteren. (cvr)MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio