Lieven Scheire (rechts) en Peter Berx stippelden een fietstocht langs de mooiste stukjes natuur in Lille uit. 

Lieven Scheire (rechts) en Peter Berx stippelden een fietstocht langs de mooiste stukjes natuur in Lille uit. © RR

Lieven Scheire stippelt expeditie uit in Lille

Lille -

De gemeente Lille werkte samen met Lieven Scheire de Nerdland Safari uit, een fietstocht langs de mooiste stukjes natuur in de gemeente. Lieven Scheire en entomoloog Peter Berx kruipen in de rol van safarigidsen op deze expeditie. Met videofragmenten zetten ze het natuurschoon in de gemeente letterlijk op de kaart.

Bart Van den Langenbergh

De fietstocht van 21,5 kilometer lang start aan het Hof d’Intere in Wechelderzande. Bordjes wijzen de fietsers de weg. Op tien locaties vind je een QR-code. Wanneer je de code scant, begint een filmpje van Lieven Scheire en Peter Berx te spelen. “Lieven Scheire is zot van natuur en Peter Berx weet als entomoloog alles over insecten. Beide heren weten dat er in Lille bijzonder veel natuurschoon te ontdekken valt”, zegt Luc De Backer (Groen), schepen van Duurzaamheid in Lille. “Lieven en Peter nemen je mee op expeditie langs tien fascinerende groene plekken in onze vier dorpen. Tijdens de fietstocht kom je bijvoorbeeld alles te weten over onze adders in de Visbeekvallei.”

Insectenwereld

Ook Lieven Scheire zelf kan zijn enthousiasme over de natuur in Lille en op andere plaatsen niet verbergen. “De natuur en in het bijzonder de insectenwereld zit vol ongelofelijke, verbazingwekkende en bizarre verhalen, doordrenkt van diefstal, bedrog, parasitisme, moord, hard labeur en seks”, aldus de televisiemaker met een voorliefde voor wetenschappen. “Wat er elke dag onder je neus gebeurt, kan simpelweg bestempeld worden als een soort Game Of Thrones in het struikgewas.”

Insectensafari

Naast de fietstocht lanceert de gemeente een bijkomend initiatief. “Wie echt gebeten is door insecten kan dit najaar ook genieten van onze insectensafari. Vier woensdagen lang kan je mee met de Entomobiel op insectensafari in je eigen tuin, school of park”, vertelt Tom Kersemans (N-VA), schepen van Cultuur in Lille.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio