Het jeugdbestuur is fier op het nieuwe initiatief: twee eigen biertjes. © Joren De Weerdt

Voetbalclub KFCM Hallaar brengt ‘rood en groen’ bier op de markt

Hallaar, Beerzel -

Voetbalclub KFCM Hallaar gaat zelfgebrouwen bier verkopen. Er is een Molezonen Rood en een Molezonen Groen, een verwijzing naar de clubkleuren.

Bert Provoost

Door de coronamaatregelen zag ook voetbalclub KFCM Hallaar de voorbije vijftien maanden heel wat inkomsten verloren gaan. Begin 2021 werd daarom beslist om zelf twee bieren te brouwen. “Omdat een warme club als KFCM Hallaar het lidgeld niet wilde optrekken, werd er gezocht naar alternatieven om geld in het laatje te krijgen”, legt jeugdvoorzitter Sven Lambrechts uit.

Steven De Backer, lid van het jeugdbestuur en ook hobbybrouwer, stelde begin dit jaar voor om zelf clubbier te brouwen. Na het uitproberen van enkele recepten, werden twee bieren goedgekeurd. “Het gaat om een krachtige tripel met frisse afdronk en een zachter bier met rode tinten gebaseerd op een aardbeienconcentraat. De tripel kreeg de naam Molezonen Groen – Sterk Halders bier. Het bier met de lichte aardbeientoets werd Molezonen Rood – Zacht Halders bier gedoopt”, legt hij uit.

“Op die manier is de link naar de club zeer duidelijk aanwezig, want groen en rood zijn onze clubkleuren. KFCM Hallaar is ook een sterke club met heel wat leden, die tegelijk een zachte en sociale uitstraling heeft”, legt Lambrechts de achterliggende betekenis uit.

Links het bier Molezonen Rood met lichte aardbeientoets, rechts de krachtige tripel Molezonen Groen. © Joren De Weerdt

Gebrouwen in Beerzel

De club nam contact op met ’t Hofbrouwerijke in Beerzel. “In de microbrouwerij kan iedereen zijn eigen bier zelf gaan brouwen. In de tweede helft van mei is er twee dagen gebrouwen. Beide bieren konden daarna gedurende enkele weken vergisten. Eind juni en begin juli werd het bier gebotteld. De etiketten werden professioneel gemaakt door het bevriend bedrijfje ODIL. Zo zijn de bieren precies op tijd klaar om mee verkocht te worden bij onze mosselfeesten”, aldus Lambrechts.

Die mosselfeesten starten op 16 juli. Bestellingen plaatsen van de biertjes en de mosselen, die ook dit jaar in takeaway worden aangeboden, kunnen via onderstaande website.

Vanaf de start van het voetbalseizoen zal de club de bieren ook schenken in de kantine, in enkele plaatselijke cafés en ze zullen ook te koop zijn bij lokale handelaren. Horecazaken en handelaren die KFCM Hallaar op die manier willen ondersteunen, kunnen nog contact opnemen met de clubleiding.

De bestuursleden heffen het glas op en met hun nieuwe biertjes. © Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners