Aanschuiven op de brug van Massenhoven, opnieuw. 

Aanschuiven op de brug van Massenhoven, opnieuw. ©  kristin matthyssen

Brug Massenhoven nét open, of Fluvius begint te graven: “Miscommunicatie”

Massenhoven -

Er stonden maandag monsterfiles op de N14 (Liersebaan) in Massenhoven, aan weerszijden van de brug, en op de E313 ter hoogte van de afslag Massenhoven. Net een week na de heropening van de brug is Fluvius er nu het elektriciteitsnet aan het uitbreiden, terwijl de Liersebaan zes weken autoluw is geweest. “Miscommunicatie”, geeft Fluvius toe, dat al een extra ploeg ter plaatse stuurde zodat de hinder woensdag voorbij moet zijn.

Kristin Matthyssen

De brug van Massenhoven over het Albertkanaal was zes weken onderbroken. Chauffeurs moesten omrijden via Viersel. Het stuk Liersebaan tussen de Lammerenberg en de brug was hierdoor een tijd autoluw, vermits enkel chauffeurs die van en naar de E313 of de Kanaalstraat reden er nog passeerden.

Vorige week herademden de chauffeurs toen de brug heropende. Maar maandag stonden ze alweer in de file. Ook op de E313 aan de afslag Massenhoven was het bijzonder druk.

Oorzaak van de hinder is de uitbreiding van het elektriciteitsnet door Fluvius op de Liersebaan ter hoogte van RG Tegels. “We gaan het net er 150 meter uitbreiden”, zegt woordvoerder David Callens van Fluvius. “Die werkzaamheden worden ingepland op basis van prioriteiten. Normaal worden zulke graafwerken aan een gewestweg altijd op een autoluw moment gedaan, zoals in vakantieperiodes zoals nu. In dit geval is er inderdaad wel een miscommunicatie gebeurd en had dit beter ingepast kunnen worden toen de brug afgesloten was.”

Fluvius stuurde in de loop van maandag - toen berichten over de lange files binnenliepen - wel een tweede ploeg ter plaatse. Dankzij die extra manschappen is de klus normaal dinsdag al klaar en moet de hinder op de N14 tegen woensdag opgelost zijn.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio