Tom Callens en Yves Bisschops in Stafort.  

Tom Callens en Yves Bisschops in Stafort.  © Erik Vandewalle

Ondernemers dagen elkaar uit in Teamtrophy

Stabroek, Brasschaat -

Tom Callens en Yves Bisschops zijn twee ervaren eventplanners. De eerste heeft Stafort als basis, Yves Bisschops trekt rond met Stormgames. Ze zijn beiden lid van een BNI chapter en organiseren voor het eerst de Teamtrophy voor BNI chapters.

Zowel Tom Callens als Yves Bisschops zijn lid van een BNI chapter. Tom Callens: “BNI staat voor Business Network International. Het is een netwerkorganisatie voor ondernemers. Die telt meer dan 270.000 leden in meer dan 10.000 chapters of afdelingen in 74 landen wereldwijd. Zelf ben ik lid van BNI chapter Beveren-Waaslandhaven en Yves is lid van BNI Chapter Polygoon.”

Elke chapter bestaat uit een dertigtal lokale ondernemers. Het is de bedoeling zij elkaar helpen om hun bedrijven te laten groeien. Daarom zijn er wekelijkse ontmoetingen, zodat een sterk netwerk ontstaat.

 

 © Erik Vandewalle

Corona was voor de eventsector een mokerslag. Tom Callens en Yves Bisschops slaan nu de handen in elkaar om samen een event uit te werken met als doelgroep BNI chapters uit de regio en daarbuiten. “We leerden elkaar kennen in volle coronatijd en zoals het ondernemers past, gingen we na hoe we samen een postcorona-event konden organiseren. Met Stormgames beschikken we over tientallen kleine, grote en supergrote springkastelen in de meest uiteenlopende vormen”, legt Bisschops uit. Stafort beschikt dan weer over een militair fort en een verschillende hectare groot domein, geschikt voor avontuurlijke sport- en ontspanningsactiviteiten.

Teamtrophy

Omdat beiden actief zijn in een BNI chapter groeide het idee om via dat netwerk ondernemers samen te brengen voor een sportieve en avontuurlijke uitdaging. Tom Callens : “Veel ondernemers staan voor drukke periodes. Maar de boog kan niet altijd gespannen staan en daarom deze Teamtrophy. Elke afdeling maakt een ploeg van vier, die in de voor- en namiddag opdrachten uitvoert. In de late namiddag wordt bekent gemaakt wie de eerste Teamtrophy voor BNI chapters gewonnen heeft. Daarna is er een afsluitende drank met barbecue en extra netwerkmomenten”, aldus nog Callens.

VillaMax

Yves Bisschops is ook actief bij VillaMax, een niet-gesubsidieerde organisatie, die kosteloze (zorg)vakanties aanbiedt aan gezinnen met een ernstig ziek kind. VillaMax zorgt en betaalt onder meer een volledig en aangepast (zorg)ondersteuningspakket. Per week kunnen er zes gezinnen op vakantie gaan. Door tegelijkertijd zes gezinnen op vakantie te laten komen, krijgen de deelnemers de kans om een warm netwerk op te bouwen. Dat is wat we met onze BNI chapters ook nastreven”, legt Yves Bisschops uit. Een deel van het inschrijvingsgeld gaat naar VillaMax. Het event gaat door op 3 september.

Info : info@stafort.be en yves@stormgames.be en https://www.facebook.com/TeamTrophy-voor-BNI-Chapters-102627241928378

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio