Jan Schillebeeckx (links) overhandigt een cheque van 2.500 euro, de opbrengst van de vorige editie, aan Kind in Nood. 

Jan Schillebeeckx (links) overhandigt een cheque van 2.500 euro, de opbrengst van de vorige editie, aan Kind in Nood. © EMA

Pierenloop verloopt coronaproof: iedereen kan lopen op eigen houtje

RAVELS, ARENDONK -

Na de afgelasting van vorig jaar gaat de bekende Pierenloop in Ravels deze zomer opnieuw door. “Op een 100% coronaveilige manier”, zegt de organisator.

Eddy Meulemans

“Iedereen kan tussen 15 augustus en 4 september op eigen houtje ons parcours afleggen”, zegt Jan Schillebeeckx, organisator van de Pierenloop. “Via de Strava-app op je gsm of sporthorloge wordt je prestatie automatisch geregistreerd en mee opgenomen in ons online klassement. Je kan lopen of wandelen.”

Voor de Pierenloop 2021 werden drie lussen uitgestippeld van 5, 11 en 16 kilometer. Normaal wordt de startboog altijd opgesteld in het dorpscentrum van Ravels, waar het dan kermis is. Nu ligt de start- en aankomst in de Jachtweg, aan het Boshuis. Het parcours loopt bijna volledig door de natuur: langs de Turnhoutse Vaart en dwars door het Gewestbos Ravels. De hele omloop is bewegwijzerd.

Inschrijven kan via www.pierenloop.be, waar je ook een QR-code kan scannen. Deelnemen kost 3 euro. De opbrengst gaat naar de lokale afdeling van Kind in Nood in Turnhout, een vereniging die zich inzet voor kinderen die het slachtoffer zijn van kindermishandeling.

Calorieën aanvullen

Als je de Pierenloop op zaterdag loopt, kun je bij aankomst aan het Boshuis in Ravels de verbruikte calorieën zelfs meteen weer aanvullen met bier, koffie of frisdrank. De Pierenloop wordt georganiseerd in samenwerking met de Arendonkse Atletiekclub (Arac) en lokt jaarlijks meer dan vijfhonderd lopers uit Ravels en omgeving. De vorige editie bracht 2.500 euro op voor het goede doel. (ema)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio