Een foto van de jaarmarkt in Broechem. Eind deze maand komt er nu voor het eerst ook een avondmarkt.  © Jaarmarktcomité Broechem

Jaarmarktcomité serveert voor het eerst avondmarkt in Broechem

Broechem -

De jaarmarkt in Broechem krijgt eind deze maand een klein zusje. Voor het eerst pakt het jaarmarktcomité – op vrijdagavond 30 juli – uit met een avondmarkt in het knoeseldorp. 45 standhouders hebben al toegezegd.

Kristin Matthyssen

De jaarmarktfeesten in Broechem zijn de laatste jaren een vaste waarde, met tal van optredens. Maar bij de organisatoren kriebelde het om tijdens een ander moment van het jaar nog een evenement te organiseren. Op 30 juli lanceert het comité nu ook een avondmarkt.

“Veel marktkramers vroegen naar een avondeditie van onze succesvolle jaarmarkt”, vertelt Tom De Noël van het jaarmarktcomité Broechem. “We hadden zelfs eerst het idee om een wekelijkse markt te organiseren. Zowel in Broechem als in Ranst is er geen wekelijkse markt. Maar er was weinig interesse vanuit ons bestand van bijna vijfhonderd marktkramers.”

Normaal was het opzet om de avondmarkt op de woensdag voor Hemelvaart in mei 2020 te lanceren. Maar door corona mocht het evenement niet doorgaan, en ook de uitgestelde editie in de zomer werd op het laatste nippertje afgeblazen.

“Het wordt dus vrijdag 30 juli, een midzomereditie”, stelt De Noël. “We zijn op alles voorbereid en hebben zelfs een eenrichtingsplan mocht het nodig zijn om op over te schakelen, al is dat voorlopig niet meer verplicht. 45 kraampjes zijn al zeker present. Om onze eigen horeca voorrang te geven, laten we niet veel foodtrucks van buiten Broechem toe, op uitzondering van iemand met barbecuehapjes uit Emblem en een ijsjeskraam uit Viersel. De avondmarkt gaat door van 16 tot 22u op het Gemeenteplein aan de kerk, het stukje Lostraat en op de parking van het gemeentehuis. Een mondmasker dragen is verplicht.”

Dansschool Yolo Time op de jaarmarkt. ©  rr

Het is de bedoeling om de tweede avondmarkt op woensdag 25 mei 2022 te organiseren, zoals oorspronkelijk gepland. Ondertussen loopt de ticketverkoop voor de optredens van de jaarmarktfeesten op 11, 12 en 13 september 2021 als een trein. Er komen artiesten als Lindsay, de KetnetBand en Gene Thomas. Reserveren is al mogelijk.

De affiche ©  rr

Vastgoed

Jobs in de regio