Ann-Marie Morel bij Warme William. 

Ann-Marie Morel bij Warme William. © Guy Delforge

Warme William krijgt gezelschap van Frisse Francine

Puurs-Sint-Amands -

De blauwe beer Warme William is ondertussen een vertrouwd gezicht in Puurs-Sint-Amands. Deze zomer krijgt hij er een vriendin bij: Frisse Francine. Ze trekken er samen op uit en alle jongeren tussen 18 en 25 jaar in de gemeente krijgen bij het begin van de zomer een kraslotje in de bus waarmee ze kans maken op leuke prijzen.

Guy Delforge

Veel basisscholen kleuterscholen kregen de voorbije maanden de bank met Warme William op bezoek. Warme William is een blauwe beer op een bankje: ideaal om je hart bij te luchten. De beer staat symbool voor iemand die een luisterend oor biedt en hij inspireert iedereen om dat ook te doen. Want het taboe op mentaal welzijn is nog groot, zowel bij kinderen als jongeren. Scholieren konden zich in mei en juni uitleven aan JOC WIJland waar een bokszak en panelen met informatie over mentaal welzijn staan. Die constructie blijft nog de hele zomer staan.

Frisse Francine

Tijdens de zomer is het de beurt aan de adolescenten in de gemeente. Warme William krijgt een vriendin, Frisse Francine, en ze staan samen op bierviltjes in de verschillende zomerbars en op terrassen. Op de bierviltjes staan cartoons met tips om een gesprek over mentaal welzijn op te starten. De gemeente en het Huis van het Kind bedelen 2.500 krasloten.

 

“Na een heel bijzonder jaar voor iedereen willen we onze jongeren weer leuke vooruitzichten bieden”, zegt schepen van Gezondheid, Ann-Marie Morel (CD&V). “Op het kraslot vinden ze websites waar ze terechtkunnen met vragen over vaccinatie. We verwijzen hen ook door naar websites met informatie over wat er deze zomer weer allemaal kan in veilige omstandigheden. We willen adolescenten op een veilige en verantwoorde manier terug uit hun kot halen deze zomer.”

Met het kraslotje kunnen de jongeren een gratis drankje winnen op een van de zomerconcerten in het Park Fort Liezele of een picknickdeken met Warme William en Frisse Francine.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio