Als abonnee kan je dit plusartikel lezen

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Schepen Weckhuysen met een goodiebag 

Schepen Weckhuysen met een goodiebag © jw

Alternatief voor gemeentelijke babyborrel

Rumst -

Geen gemeentelijk babyborrel dit jaar. Omdat het gemeentebestuur het contact met jonge ouders belangrijk vindt, krijgen ze thuis een welkomstpakket bezorgd.

 

Het gemeentebestuur organiseert elk jaar een babyborrel voor gezinnen of personen die dat jaar een kindje mochten verwelkomen. Door de coronamaatregelen kon die echter dit jaar niet doorgaan. Omdat het bestuur de kennismaking met hen toch belangrijk vindt, werd naar een alternatief gezocht.

“We bezorgen hen thuis deze periode een goodiebag”, zegt schepen Wendy Weckhuysen (CD&V). “Daarin zit heel wat info over het aanbod van het Huis van het Kind en haar partners, de gemeentelijke bibliotheek en bewegingstips van agentschap Opgroeien. Verder zitten er ook gezonde snacks voor jonge kinderen en een drankje voor de jonge ouders in om het toch wat feestelijk te maken.”

In totaal gaat het om 135 welkomstpakketten Die worden persoonlijk aan huis gebracht om met de ouders in gesprek te gaan. “Hun verhalen zijn voor ons waardevol”, aldus de schepen. “We nemen deze zeker mee bij de uitbouw van het Loket Kinderopvang en de organisatie van activiteiten van ons Huis van het Kind.”  (jw)