De gemeente Vosselaar keurde de bijstelling van de verkaveling en het wegentracé voor een woonerf van dertig woningen tussen de Lindenlaan, Molenstraat en Kerkstraat af. 

De gemeente Vosselaar keurde de bijstelling van de verkaveling en het wegentracé voor een woonerf van dertig woningen tussen de Lindenlaan, Molenstraat en Kerkstraat af. © Bart Van den Langenbergh

Nieuw woonerf met dertig woningen staat op de helling

Vosselaar -

Het lokaal bestuur van Vosselaar maakt voorbehoud bij de aanvraag voor een verkaveling van dertig woningen in het binnengebied tussen de Molenstraat, Kerkstraat en Lindenlaan in Vosselaar. “Er is geen draagkracht, noch voor het wegentracé, noch voor het project op zich”, zegt Inge Van Goubergen (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening in Vosselaar.

Bart Van den Langenbergh

Een projectontwikkelaar wil een woonerf realiseren in de zone tussen de Lindenlaan, Molenstraat en Kerkstraat in Vosselaar. Daar zouden in totaal dertig woningen verschijnen, waarvan twee woningen liggen aan de Lindenlaan en twee huizen aan de Molenstraat.

“Binnen in het gebied is er geen mogelijkheid voor auto’s om zich te verplaatsen. Om zo’n woonproject te kunnen realiseren, diende de aanvrager een bijstelling van de verkavelingsaanvraag in”, schetst schepen Inge Van Goubergen. “Het gaat om een ontsluiting via de Lindenlaan en de Molenstraat. Tijdens het openbaar onderzoek in de loop van maart werden een petitie en ook nog een aantal bezwaarschriften ingediend.”

Het schepencollege besliste op 7 juni al om het gevraagde wegentracé en de aanpassing van de rooilijn al te weigeren. De gemeenteraad van Vosselaar bekrachtigde die weigering.

Geschrokken

“Wij hebben aan de projectontwikkelaar gemeld dat we geschrokken zijn dat er zo veel bezwaren zijn binnengekomen. Het gaat vooral om bezwaren van eigenaars die daar nog eigendommen hebben liggen”, legt Van Goubergen uit. “Dat is voor ons een teken aan de wand dat er weinig draagkracht is gecreëerd. Los daarvan bekijken we met enkele experten welke projecten er eventueel wel zou kunnen. We voeren hiervoor gesprekken met projectontwikkelaars over projecten die al dan niet zijn ingediend. Maar het project zoals het nu voor ligt, zal te veel impact veroorzaken.”

Het gemeentebestuur beschikt niet meer over een woonomgevingsplan omdat de Raad van State dat plan enkele maanden geleden heeft vernietigd. De gemeente wil de ruimtelijke visie op langere termijn wel uitwerken in een nieuw beleidsplan ruimte.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio