De belijning op het kruispunt van Heieinde en de Grotenhoutlaan in Vosselaar wordt na een proefperiode definitief. 

De belijning op het kruispunt van Heieinde en de Grotenhoutlaan in Vosselaar wordt na een proefperiode definitief. © Bart Van den Langenbergh

Belijning op gevaarlijk kruispunt blijft behouden

Vosselaar -

De belijning op het kruispunt van Heieinde en de Grotenhoutlaan in Vosselaar blijft behouden. Hierdoor komt het verkeer uit Heieinde haaks op de weg. Volgens burgemeester Gilles Bultinck (CD&V) was de evaluatie van deze proefopstelling positief.

Het lokaal bestuur van Vosselaar heeft in oktober 2020 een proefopstelling geplaatst op het kruispunt van Heieinde en de Grotenhoutlaan. Met witte lijnen is er een haakse situatie gecreëerd op het kruispunt, maar het verkeer komende vanuit Heieinde heeft nog altijd voorrang. Een meerderheid in de gemeenteraad van Vosselaar besliste om deze proefopstelling te bestendigen na een positieve evaluatie door de politie en de dienst Mobiliteit. “Bij een gepland rioleringsproject gaan er sowieso infrastructurele aanpassingen gebeuren op die plaats. Die werkzaamheden zijn gepland in 2022 of in 2023”, zegt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester in Vosselaar.

Oppositielid Jef Michielsen (Visie op Vosselaar) uitte eind vorig jaar al kritiek en blijft gekant tegen deze ingreep. “Er wordt heel weinig rekening gehouden met de belijning. De auto’s rijden daar gewoon over, wat ook wordt bevestigd door een aantal omwonenden”, zegt Jef Michielsen. “Dit is geen oplossing. Je remt het verkeer dat op dit kruispunt voorrang heeft af terwijl je het verkeer zou moeten afremmen komende van de Grotenhoutlaan.” (bvdl)

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio