Het deels ingestorte schoolgebouw in Nieuw Zuid. ©  Nattida-Jayne Kanyachalao

Twee getroffen scholen Nieuw Zuid vinden oplossing voor volgend schooljaar

De twee scholen die hun intrek hadden moeten nemen in het ingestorte gebouw op Nieuw Zuid in Antwerpen hebben een oplossing gevonden voor het volgend schooljaar. Basisschool K’do blijft op de plaats waar ze nu zit. Zuidzin, een nieuwe stedelijke school, begint niet aan het nieuwe jaar. Voor leerlingen en medewerkers werd wel een alternatief gevonden.

Zo’n drie weken na de instorting van KUUB op Nieuw Zuid is een oplossing gevonden voor de twee scholen die daar volgend schooljaar de intrek hadden moeten nemen. De 220 leerlingen van de muzische basisschool K’do blijven nog tot ongeveer maart 2022 op de plaats waar ze nu zitten, in een gebouw van de AP Hogeschool in de Schildersstraat op het Zuid. Ze krijgen daar ook een speelstraat.

“Toch blijft het de bedoeling om de school vroeg of laat onder te brengen in Nieuw Zuid”, zegt Danielle Van Ast, directeur van de GO! scholengroep. “Om de periode te overbruggen tussen de Schildersstraat en een gebouw in Nieuw Zuid, zoeken we samen met de stad Antwerpen naar een oplossing. Dat kan een stuk grond zijn waarop we modulaire units plaatsen, of een gebouw dat aangepast wordt aan de noden van een basisschool.”

K’do had de speelplaats en de refter van de KUUB moeten delen met Zuidzin, een stedelijke basisschool die op 1 september zou beginnen aan haar allereerste schooljaar. Maar ook dat gaat dus niet door. “Na de vreselijke instorting hebben we contact gezocht met de ouders van onze dertig al ingeschreven leerlingen”, zegt Sofie De Keyser, woordvoerder van het Stedelijk Onderwijs. “Door de onzekerheid waren veel ouders al op zoek gegaan naar een alternatief. Dus hebben we samen met hen gezocht naar de best mogelijke oplossing voor het kind. Vandaag hebben alle dertig leerlingen wel ergens een school gevonden om op 1 september te starten. Ook voor alle medewerkers is binnen het Stedelijk Onderwijs een alternatief gevonden.”(grvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ingestorte nieuwbouw op Nieuw Zuid