De Winkelstraat in Sint-Amands kwam onder water te staan. 

De Winkelstraat in Sint-Amands kwam onder water te staan. ©  Theo Derkinderen

Wolkbreuk zorgt voor wateroverlast in Klein-Brabant: “Het regende zo hard dat je amper nog een hand voor ogen zag”

Puurs-Sint-Amands, Bornem -

Een hevig onweer met bijhorende wolkbreuk heeft zondagmiddag op verschillende plaatsen in Klein-Brabant voor wateroverlast gezorgd. Vooral in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) waren er heel wat meldingen. Op de meeste plaatsen trok het water na een tijdje vanzelf weer weg.

Theo Derkinderen

Het onweer trok op de middag over Klein-Brabant. Dat ging niet alleen met enkele bliksemschichten en hevige donderslagen gepaard, maar ook met een heuse wolkbreuk. “Het regende zo hard dat je amper nog een hand voor ogen zag. En het bleef lange tijd stortregenen. Op een kleine kwartiertje stond onze straat compleet onder water en ook dan bleef het nog gieten”, vertellen bewoners van de Winkelstraat in Sint-Amands. “De riolering kon de zondvloed niet meer aan en was helemaal verzadigd. We hebben het een hele poos geleden nog eens meegemaakt. Toen stond het water zelfs nog hoger in de straat. Er is abnormaal veel water op korte tijd gevallen, maar we vermoeden ook dat de riolering minder water kan slikken dan voor de heraanleg van onze straat.”

De auto’s bleven door de ondergelopen straat rijden, waardoor het water flink opspatte. 

De auto’s bleven door de ondergelopen straat rijden, waardoor het water flink opspatte. © Theo Derkinderen 

Het water liep in de Winkelstraat - op een garage na - nergens binnen in woningen. “Maar de auto’s bleven wel door onze ondergelopen straat rijden. En sommigen vertraagden ook niet, waardoor het water soms metershoog opspatte en alsnog tegen de geparkeerde auto’s en gevel terechtkwam. Misschien moet onze straat bij wateroverlast gewoon worden afgesloten”, luidt het nog in de Winkelstraat.

Ook elders in Klein-Brabant liepen er meldingen binnen van wateroverlast. Dat was het geval in de Buisstraat, Kuitegemstraat, Jan Van Droogenbroeckstraat, E. Verhaerenstraat en Heikant in Sint-Amands. In Hingene (Bornem) was er wateroverlast in de Victor De Witstraat en Louis De Baerdemaeckersstraat.

Wind

Naast de overvloedige regen, was er ook heel wat wind. Dat was onder meer het geval tussen Boskant en de Oppuursesteenweg in Bornem. Op verschillende plaatsen kwamen ook maïsvelden plat te liggen de hevige wind. Op de Boskant moest de brandweer dan weer het dak van een woning met een plastic zeil dichtleggen om te vermijden dat er nog meer water zou binnenlopen.

Door de hevige wind kwamen maïsplanten op de velden tussen de Boskant en Oppuurseweg in Bornem plat te liggen. 

Door de hevige wind kwamen maïsplanten op de velden tussen de Boskant en Oppuurseweg in Bornem plat te liggen. ©  Theo Derkinderen

Elders in het arrondissement Mechelen kreeg de brandweer slechts een handvol oproepen voor wateroverlast.

MEER OVER Hulpdiensten

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio