Dirk Norman en Xavier Malisse nemen de Antwerpse jeugd op sleeptouw. 

Dirk Norman en Xavier Malisse nemen de Antwerpse jeugd op sleeptouw. © Jan Brys

Dick Norman en Xavier Malisse nemen jeugd op sleeptouw

Schoten -

Bij Tennisclub Gym Schoten gonsde het zondag van de activiteit. De European Open Challenge Day streek er neer met Xavier Malisse en Dick Norman als boegbeelden.

De twee voormalige toptennisspelers begeleidden de jongeren bij een reeks oefeningen en wedstrijdjes. Deze Challenge Day trekt naar alle Vlaamse provincies.

De 16-jarige Kobe Ooms uit Olen werd via zijn tenniscoach op de hoogte gebracht van dit initiatief. “Ik speel al van mijn zesde tennis en doe dat in competitieverband. Aanvankelijk deed ik enkele ander sporten, maar tennis werd al vlug mijn ding. Het is hier zeer leerzaam, we spelen ook enkele wedstrijden waarmee punten te verdienen zijn. Verder zijn er ook tickets te winnen voor de European Open”, zegt Kobe.

De clubs met de meeste punten krijgen een goodiebag ter waarde van 85 euro. Maar de meeste jongeren doen het misschien toch voor de zes VIP-tickets voor de European Open.

Voor de provincie Antwerpen komen er vijf winnaars tevoorschijn. Zij krijgen een persoonlijke begeleiding door een topspeler cadeau.

(jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio