Vlaams Belang ontrolde een spandoek aan het station van Puurs. 

Vlaams Belang ontrolde een spandoek aan het station van Puurs. © rr

Klein-Brabant Vlaams Belang wil actie tegen hangjongeren

Puurs-Sint-Amands -

De afdeling Klein-Brabant Vlaams Belang ontrolde zaterdag een spandoek aan het station van Puurs. Volgens de partij zijn de overlast en het onveiligheidsgevoel aan het station, maar ook op andere plekken in de gemeente Puurs-Sint-Amands, de jongste jaren toegenomen.

Guy Delforge

“Aanleiding tot deze actie zijn de stijgende overlast en onveiligheid aan het station, maar ook op plaatsen als Kaardijk en aan de kapel in de Moerplas”, zegt Jorden Dewachter, de nieuwe secretaris van de afdeling Klein-Brabant. “We horen steeds meer meldingen van mensen die op verschillende plaatsen in de gemeente te maken krijgen met overlast van hangjongeren.”

“De criminaliteitsstatistieken van de politie bevestigen het toenemend onveiligheidsgevoel. Het aantal misdrijven piekte in 2019. Het jaar 2020 is nog maar gedeeltelijk in kaart gebracht en uiteraard niet representatief omwille van de coronapandemie. De geplande fusie van de politiezone Klein-Brabant met die van Mechelen-Willebroek doet het slechtste vermoeden voor deze evolutie. Mechelen-Willebroek kampt met meer criminaliteit en heeft minder agenten per crimineel feit dan wij. Mechelen-Willebroek is een groter korps, waardoor wij het kleine broertje zullen worden.”

“Dat jongeren doelloos rondhangen aan het station is geen misdrijf op zich”, zegt Dewachter. “Maar wanneer dat rondhangen gepaard gaat met het lastigvallen van mensen of verstoren van de orde, veiligheid en netheid, dan moet er opgetreden worden.”

Camera’s

Volgens Dewachter maken de bewakingscamera’s aan het station van Puurs weinig indruk. “De gemeente liet de camera’s plaatsen om een oogje in het zeil te houden, maar dat wil nog niet zeggen dat het gemeentebestuur actie onderneemt met de geregistreerde beelden. Het is een symbolische oplossing om de mensen een vals veiligheidsgevoel te geven, want in feite neemt de overlast van hangjongeren aan het station en elders alleen maar toe. Het gemeentebestuur moet de politiediensten de middelen geven om kordaat en snel in te grijpen.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio