De bezoekers mogen zich aan een opgefriste inkom van de schouwburg verwachten. 

De bezoekers mogen zich aan een opgefriste inkom van de schouwburg verwachten. © Filip Spoelders

Inkom schouwburg vernieuwd tegen start cultuurseizoen

Mortsel -

Het culturele leven van Mortsel staat te popelen om op volle kracht voorstellingen te tonen. In september begint het nieuwe seizoen en dat zal met een deels vernieuwde Mark Liebrecht Schouwburg gebeuren.

Filip Spoelders

Nadat het Theatercafé naast de schouwburg werd opgefrist door de nieuwe uitbaters zal ook de inkom van de schouwburg zelf deze zomer in het nieuw worden gestoken. “We hebben budget voorzien om de ramen op het gelijkvloers te vernieuwen en de gevel krijgt een opknapbeurt. De inkom moet vervolgens lichter en luchtiger worden. Dit zullen we realiseren met een nieuwe balie en schilderwerken. De vestiaire vervangen we door een systeem met lockers”, overloopt schepen voor Patrimonium, Koen Dehaen (N-VA).

De stad heeft verder subsidies aangevraagd om de trekkenwand, de technische hijsinstallatie voor de spots, decors en andere installaties, te vervangen. “Nu gebeurt het optrekken en neerlaten van deze trekkenwand helemaal manueel. Er komt een automatische installatie maar dat zal over een jaar of twee zijn als de subsidies zijn toegekend.”

Programma bekend

Ondertussen is het programma voor het podiumseizoen bekend en kunnen tickets worden aangekocht. Cultuurschepen Ilse Lacante (N-VA) kijkt er naar uit. “Na al die tijd gesloten te zijn, staan we te popelen om opnieuw te beginnen. We zijn er volledig klaar voor om er met volle goesting opnieuw in te vliegen en de mensen van Mortsel en omstreken eindelijk cultuur te kunnen aanbieden.”

Onder andere Stef Bos, Adriaan Van den Hoof, Kommil Foo, Dimitri Leue, Marleen Merckx en Jackobond zullen tijdens het najaar op het podium van de Mark Liebrecht Schouwburg aan de Heilig-Kruisstraat verschijnen.

Mortsel heeft de schouwburg nog tot 2064 in erfpacht van het Dekenaat Rupel-Nete regio Kontich.

Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio