Sigrid Verlinden en Jos Gebruers beheren de kruidentuin. 

Sigrid Verlinden en Jos Gebruers beheren de kruidentuin. © Chris Van Rompaey

Ganzenhofkes breidt uit met gezamenlijke kruidentuin

Duffel -

De nieuwste aanwinst in de Samentuin Velt Ganzenhofkes in Duffel is een gemeenschappelijke kruidentuin met Jos Gebruers en Sigrid Verlinden als peter en meter.

“Onze Samentuin bestaat ondertussen zeven jaar en we proberen elk stukje grond te bewerken. Zo zijn er 64 gezinnen die elk een perceeltje van 50 m² bewerken volgens de ecologische beginselen. We tellen tien verschillende nationaliteiten onder onze tuinders en dat geeft een verschil in teelten wat heel verrijkend is”, zegt voorzitter Nora Bertels.

“De reststukken grond proberen we zo goed mogelijk in te vullen. Zo hebben we een gemengde haagkant aangeplant tussen de Samentuin en het aanpalende maisveld. In deze haagkant plantten we ook zevenhonderd biologische bloembollen aan. Het kippenhok is afgewerkt en dit jaar hebben we een imker die zorgt voor de bijenkast. Ook de perceeltjes met klein rood fruit zijn gegeerd en worden ook onderhouden door de tuinders. En om de achterkant tussen de spoorweg en de Samentuin te beheren, hebben we een begrazingsprojectje met twee schaapjes.”

De laatste aanwinst is de kruidentuin. Die bevindt zich achteraan in de Samentuin en is voor gemeenschappelijk gebruik. De Samentuin bevindt zich in Ganzenkoor tussen de huisnummers 48-64.  (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio