©  ISOPIX

Elise Mertens strandt in derde ronde op Wimbledon na nederlaag tegen Madison Keys: “Moeilijk om oplossingen te vinden”

Elise Mertens (WTA-16) heeft zich vrijdag niet voor de achtste finales van Wimbledon kunnen plaatsen. De 25-jarige Limburgse leed in de derde ronde een 7-5, 6-3 nederlaag tegen de Amerikaanse Madison Keys (WTA-27). Na een uur en een kwartier was het afgelopen. De Limburgse voelde zich na afloop “een beetje triest”.

Valerie Van AvermaetBron: BELGA

Het is de derde keer dat Mertens op een Grand Slam uitgeschakeld wordt door Keys. In 2017 verloor ze in de eerste ronde van het US Open met 6-3 en 7-6 (8/6) van de Amerikaanse, in 2019 in de derde ronde van het Australian Open met 6-3 en 6-2.

Op elk Grand Slam bereikte Keys al minstens de kwartfinales. Ze was halvefinaliste op het Australian Open van 2015 en Roland-Garros van 2018 en verliezend finaliste op het US Open van 2017. Op Wimbledon is een kwartfinale in 2015 haar beste resultaat. Om dat te evenaren moet de 26-jarige Amerikaanse voorbij de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-66), die de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-82) met 6-2 en 6-1 aan de kant schoof.

 

 ©  AFP

“Het was een lastige wedstrijd”, analyseerde Mertens haar nederlaag. “Keys is een heel krachtige speelster met zware slagen. Haar eerste, tweede en derde slagen zijn zodanig sterk dat ik in het defensief gedwongen werd. Dat maakte de opdracht moeilijk. Ik vond het ritme niet om haar te neutraliseren. Ik weet dat het een speelster is waarbij het soms alles of niets is en daarom bleef ik knokken en proberen haar te laten missen, maar de risico’s die ze nam bleven goed uitpakken. Het was heel moeilijk om oplossingen te vinden.”

Na Roland-Garros moet Mertens nu al voor het tweede grand slam op rij vrede nemen met de derde ronde. “Slecht is dat niet, de derde ronde spelen”, aldus Mertens. “Het is niet dat ik er al in de eerste ronde uit lag. En toch ben ik een beetje ontgoocheld en een beetje triest dat ik verloren heb. Het was duidelijk dat zij domineerde en de 29 winners die ze sloeg geven een goed beeld van de match.”

Mertens sloeg zelf maar negen winners. “Dat toont ook dat het onvoldoende was bij mij, zeker om zo’n krachtige speelster te kloppen. Er zal werk nodig zijn om bij het volgende grandslam beter te doen.”

 

 ©  ISOPIX

(belga)

MEER OVER