Burgemeester Gilles Bultinck en schepenen Inge Van Goubergen, Tinne Wouters en Jan Swinnen genieten op de openingsavond van de kermis in Vosselaar van verse smoutebollen. 

Burgemeester Gilles Bultinck en schepenen Inge Van Goubergen, Tinne Wouters en Jan Swinnen genieten op de openingsavond van de kermis in Vosselaar van verse smoutebollen. © Bart Van den Langenbergh

Vosselaar laat kermis nog meer bruisen: vanaf 2022 ook jaarmarkt

Vosselaar -

Na een jaartje afwezigheid is de kermis weer in het centrum van Vosselaar neergestreken. Vanaf dit jaar duurt de kermis zes dagen lang, van vrijdagavond tot en met woensdag, zonder nakermis. Het lokaal bestuur van Vosselaar wil de kermis nog meer laten bruisen. “In 2022 organiseren we ook een jaarmarkt”, zegt Tinne Wouters (N-VA), schepen van Feestelijkheden.

Bart Van den Langenbergh

Fanfare De Ware Vrienden uit Vosselaar gaf vrijdagavond de muzikale aftrap van de kermis in het centrum van Vosselaar. Burgemeester Gilles Bultinck (CD&V) en de leden van het schepencollege stapten mee over de kermis en waagden zich aan de kamelenrace. Het lokaal bestuur is verheugd dat ruim 25 foorkramers kunnen neerstrijken, nadat de kermis in 2020 werd afgelast door corona. Het concept van de kermis werd dit jaar al aangepast.

“Vroeger vond in onze gemeente de kermis plaats van zaterdag tot en met dinsdag. Het daaropvolgende weekend werd er nog een nakermis georganiseerd met minder kermiskramen en attracties”, legt schepen Tinne Wouters uit. “Deze nakermis is vanaf dit jaar geannuleerd. We hebben het kermisweekend uitgebreid met twee dagen, vrijdag en woensdag.”

Muzikanten van fanfare De Ware Vrienden stappen langs de kermiskramen in Vosselaar. 

Muzikanten van fanfare De Ware Vrienden stappen langs de kermiskramen in Vosselaar. © Bart Van den Langenbergh

Jaarmarkt

De gemeente wil vanaf 2022 de kermis nog meer laten bruisen. “We plannen op vrijdag een openingsavond te organiseren met een jaarmarkt. Op woensdag onderzoeken we samen met de Vosselaarse horeca of we een evenement kunnen organiseren zodat ook die extra dag kermis het centrum kan opleven. Deze nieuwe initiatieven zijn momenteel nog niet mogelijk door de coronamaatregelen”, schetst de schepen.

De gemeente rolt dit jaar al wel een nieuw initiatief uit. Op maandag 5 juli is er een prikkelarme kermis in Vosselaar. De luide muziek en de flikkerende lichten verdwijnen tussen 14 en 17u om gevoelige kinderen een aangename kermisbeleving te kunnen bezorgen.

De burgemeester en schepenen in Vosselaar wagen zich aan een partijtje kamelenrace op de kermis. 

De burgemeester en schepenen in Vosselaar wagen zich aan een partijtje kamelenrace op de kermis. © Bart Van den Langenbergh

Familiedag

“De jaarlijkse familiedag, georganiseerd door het gemeentelijk feestcomité, wordt dit jaar gespreid over twee dagen, dinsdag en woensdag. Traditioneel trakteert het feestcomité alle Vosselaarse kinderen op enkele gratis kermistickets”, verduidelijkt Tinne Wouters.

De gratis tickets moeten wel op voorhand worden aangevraagd via de website van de gemeente.

De kermis zelf is van zaterdag tot en met woensdag elke dag open vanaf 14u. Er is geen maximumcapaciteit en er is geen circulatieplan meer. De bezoekers moeten nog wel een mondmasker dragen en moeten zich houden aan bepaalde maatregelen. De foorkramers zelf moeten dit jaar geen standgeld betalen.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio