©  Pool via REUTERS

Verrassende basiself bij de Rode Duivels: met De Bruyne en Doku, zonder Eden Hazard

De opstelling van de Rode Duivels in de kwartfinale tegen Italië is bekend. Roberto Martinez wilde vooraf geen uitsluitsel geven over de paraatheid van Kevin De Bruyne (enkel) en Eden Hazard (hamstring). Die eerste geraakte wel fit en start in de basis. Eden Hazard zit in de tribune. Jérémy Doku begint in zijn plaats in de basis, ten koste van Yannick Carrasco.

“Neen, het is geen spel om de Italianen niet wijzer te maken”, aldus de bondscoach donderdagavond over De Bruyne en Hazard. “Het is gewoon dat we het niet weten. We werken elke dag keihard om hen speelklaar te krijgen. Ik zeg het al van het eerste moment: het is een race tegen de tijd die we hopen te winnen. Maar het wordt niet makkelijk. Een spierblessure bij Eden en de ligamenten die zijn geraakt bij De Bruyne. Het wordt een beslissing van de laatste minuut. Het is een medische beslissing, geen sportieve. Voor Eden wordt het moeilijker om Italië te halen dan voor Kevin.”

De bondscoach kreeg gelijk. KDB geraakte fit, terwijl Eden Hazard de race tegen de klok niet won. Hij zit zelfs niet op de bank en neemt naast Hans Vanaken plaats op de tribune. Verrassend is dat Yannick Carrasco niet de vervanger is van Eden, Jérémy Doku krijgt wel zijn kans.

De elf basisspelers van de Rode Duivels:

Doel: Courtois

Verdediging: Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen

Middenveld: Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard

Aanval: De Bruyne, Lukaku, Doku

Ook de basiself van Italië is bekend:

Doel: Donnarumma,

Verdediging: Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola;

Middenveld: Barella, Jorginho, Verratti;

Aanval: Chiesa, Immobile, Insigne

 (lvdw, vva)

MEER OVER DE RODE DUIVELS

Meer voetbalnieuws