©  Estac Troyes

Manchester City laat Kaboré rijpen bij Franse promovendus in Ligue 1

Issa Kaboré (20) speelt het komende seizoen op uitleenbasis bij Troyes, promovendus in de Franse Ligue 1. De ex-speler van KV Mechelen is eigendom van Manchester City, maar mag dus minstens nog een jaartje rijpen in de Franse eerste klasse.

tsfn

Troyes, dat deel uitmaakt van de City Football Group waartoe ook Lommel behoort, kondigde de huurtransfer vrijdagochtend aan via de sociale media.

De jonge Burkinees ontbolsterde de afgelopen twee seizoenen bij KV Mechelen. Na zijn eerste jaar Achter de Kazerne kwam Manchester City zelfs aankloppen. De Citizens leenden Kaboré nog wel een jaartje uit aan de Kakkers.

In het seizoen 2021-2022 speelt Kaboré dus bij Troyes, de kampioen van de Franse Ligue 2 van vorig seizoen en dus promovendus in de Ligue 1. Toch is Troyes geen nieuwkomer: de afgelopen twee decennia degradeerde het vijf keer uit de hoogste divisie, maar kwam het ook telkens snel terug. Mag Kaboré zich dus opmaken voor een degradatiestrijd? Hij zal in ieder geval kleppers als Neymar (PSG) en landgenoot Doku (Rennes) tegenkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KV Mechelen