©  Geert De Rycke

Belgische wielerwereld in rouw: veldrijdster Jolien Verschueren op 31-jarige leeftijd overleden

Triest nieuws uit de wielerwereld. Jolien Verschueren is op 31-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Belgian Cycling op sociale media. In 2018 werd bij Verschueren een hersentumor vastgesteld.

Vincent Van Genechten

“Jolien stond bekend om haar vechtlust. Ze was een fantastische teamgenote en vriendin”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Na een lange en zware strijd tegen kanker, is Jolien deze nacht overleden. Bedankt aan alle supporters die haar onvoorwaardelijk zijn blijven steunen. Hierbij vragen wij ook de rust en privacy van haar familie te respecteren”, valt te lezen op de supporterspagina van Verschueren.

Verschueren onderging een hersenoperatie, waarna bleek dat het verwijderde gezwel kwaadaardig was. Ze maakte in september 2019 in Eeklo haar comeback na een lange revalidatie.

In een interview met deze krant vertelde Jolien toen nog over haar strijd tegen kanker. “Ik ben in het laatste anderhalf jaar op heel veel frustraties gebotst”, vertelde ze. “Dingen die niet meer lukten, snel moe zijn. Ik ben van nature geen klager, maar soms kon ik het niet laten. Ik had gedacht dat ik er sneller bovenop zou zijn. Mijn papa zei dan dikwijls wel dat ik al heel blij mag zijn dat ik nog kan fietsen. Soms besef ik dat te weinig.”

In maart 2020 kondigde Verschueren nog aan dat ze een eigen wielerteam zou oprichten nadat het contract van de kleuterleidster bij Pauwels Sauzen-Bingoal niet verlengd werd. De tweevoudig winnares op de Koppenberg, die in 2015 tweede werd op het EK, kwam echter in de winter van 2020-21 nauwelijks nog in actie voor het ‘Tauris team’.

MEER OVER Meest gelezen