Mick en ‘chick’ Charlotte zijn er klaar voor. De spitten draaien en binnen ruikt het al heerlijk. 

Mick en ‘chick’ Charlotte zijn er klaar voor. De spitten draaien en binnen ruikt het al heerlijk. © jaa

Met plezier ophokken bij Mick ’n Chick

Schoten -

Vandaag opent Mick ’n Chick. Dankzij Mick Van Sande en Charlotte Steenhuysen wordt de horecatraditie op de hoek van Paalstraat en Zandstappenstraat verdergezet. Gebraden kippen en meer, zo kan je het aanbod van de rotisserie het best omschrijven. En met zorg bereid, want aan het spit staat iemand met een koksdiploma.

Dat diploma behaalde Mick Van Sande (31) in de vermaarde hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Maar veel Schotenaren kennen hem wellicht nog van het betere tapwerk achter de toog van Domus Café. Mick wist zijn vriendin ‘chick’ Charlotte Steenhuysen (34) te overtuigen om mee te stappen in dit avontuur. Zij gaf haar baan bij het Belgische modemerk Mayerline op en is de geknipte gastvrouw. Het verklaart meteen waarom ook de uniformen van de uitbaters er zo leuk uitzien.

De vroegere ontbijt- en lunchzaak Bart Lief is onherkenbaar veranderd dankzij het harde werk van Mick en Charlotte.

De vroegere ontbijt- en lunchzaak Bart Lief is onherkenbaar veranderd dankzij het harde werk van Mick en Charlotte. © jaa

Wie de voorbije maanden door het centrum van Schoten reed, kon vaststellen dat er hard gewerkt werd in het hoekpand. De transformatie van donkere naar stralend witte gevel is symbolisch voor de volledige make-over binnenin. Dit jonge stel is duidelijk van plan om lang in dit ‘hok’ te blijven. Ze hebben boven de zaak trouwens hun privéwoonst ingericht.

Geen restaurant

“Een vers gebraden kip kost bij ons 9 euro, 4,5 euro voor een halve”, heeft Mick het over de core business van Mick ’n Chick. “We bieden voor een kleine meerprijs varianten in mediterrane en oosterse stijl. Ter plaatse oppeuzelen kan niet. Maar werp zeker een blik op onze toonbank vol andere gerechten. Ons gamma is breder dan in een gewoon kippenkraam op de markt. Vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, pastagerechten en zelfs allerlei vegetarische schotels zoals diverse salades.”

Voor de dessertjes werken Mick en Charlotte samen met jeugdvriendin Frederique Van Speybroeck, eveneens uit Schoten. Met LoewieBiskwie groeide zij uit tot expert in de Antwerpse klassieker, bokkenpootjes.

Zowat het enige wat je niet kan bestellen in Mick ’n Chick zijn frietjes. “We gaan ervan uit dat de meeste mensen hun kippetje al vroeger op de dag komen halen”, verklaart de kok. “Maar aan andere aardappelbereidingen is er geen gebrek: rozemarijn-, kriel- en spek/ajuinpatatjes, diverse purees en we bieden ook rijst en noedels als bijgerechten. Mick ’n Chick kan voor veel Schotenaren wel eens het alternatief voor ‘de Chinees’ op zondagavond worden, zo hopen we. Daarom blijven we die dag ook tot half zeven open. Zaterdag spelen we in op de markttraditie hier en openen we extra vroeg om 9 uur.”  (jaa)

Jan Auman

Mick ‘n Chick, Paalstraat 164, Schoten. Maandag-vrijdag: 10-18.30u, zaterdag: 09-17u, zondag: 14-18.30u. Dinsdag gesloten Website Mick 'n Chick
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio