Donald Muylle en burgemeester Marter De Veuster konden het bij de opening van de allergrootste Dovy Keukens, aan de Bredabaan in Schoten, goed met elkaar vinden.  

Donald Muylle en burgemeester Marter De Veuster konden het bij de opening van de allergrootste Dovy Keukens, aan de Bredabaan in Schoten, goed met elkaar vinden.  © jaa

Dovy Keukens (en stichter Donald Muylle) openen allergrootste toonzaal aan Bredabaan

Schoten -

Een wit keukenpaleis met veel glas. Dat is de nieuwe en meteen allergrootste toonzaal die het West-Vlaamse Dovy Keukens ooit bouwde. Je vindt ze sinds deze week aan de Bredabaan. “Ondanks de coronacrisis blijven we volop investeren”, aldus stichter Donald Muylle, 69 jaar intussen maar nog steeds nauw betrokken bij het leiden van zijn keukenimperium.

Een oude vlasschuur in Oekene, deelgemeente van Roeselare. Het is daar dat Donald Muylle en zijn echtgenote Yvette Claeys op 1 mei 1980 hun eerste ‘droomkeuken’ zelf bouwden. Ruim veertig jaar later telt Dovy drieëndertig toonzalen, een fabriek van 44.000 vierkante meter in Roeselare en zet het bedrijf meer dan vijfhonderd mensen aan het werk. De eerste Dovy Keukens in het buitenland, wellicht Frankrijk, lijkt geen verre droom meer.

“Onze visie is nog altijd dezelfde: zelf keukens bouwen van zeer hoge kwaliteit aan een betaalbare prijs door het uitschakelen van tussenpersonen en het rechtstreeks leveren van fabrikant naar klant”, aldus ambachtsman en Donald Muylle, ook bekend als hoofdrolspeler in de reclamespots van zijn eigen bedrijf, in sappig West-Vlaams.

Dovy Keukens was al aanwezig in Schoten sinds 1995, maar het bedrijf wilde haar aanbod graag beter presenteren. Ook al omdat dit het dichtst bij de stad Antwerpen gelegen filiaal is. De toonzaal in Schoten verhuisde tijdelijk 250 meter verder naar een pop-up store.

De 86 keukenmodellen worden over liefst vijf niveaus gepresenteerd.

De 86 keukenmodellen worden over liefst vijf niveaus gepresenteerd. © jaa

De List

De achtergelegen villabuurt De List deed aanvankelijk moeilijk rond de omvang van het nieuwe gebouw. Maar donderdag, bij de officiële opening, leek alvast burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) overtuigd dat Donald Muylle de door het lokaal bestuur opgelegde milderende maatregelen zoals de aanleg van een brede groene buffer tussen achterzijde toonzaal en woonwijk, gerespecteerd heeft.

“Deze toonzaal is dubbel zo groot als de vorige. Ze heeft niet toevallig veel glaspartijen. Dankzij die overvloedige natuurlijke lichtinval komen onze 86 nieuwe keukenmodellen, nog beter tot hun recht. Dit is nu onze flagship store”, aldus Donald Muylle, die verrassend genoeg een hekel heeft aan speechen, Toch leidde hij persoonlijk een select gezelschap persoonlijk rond over de 3600 vierkante meter winkelruimte verspreid over vijf niveaus.

Donald Muylle met zijn twee zoons Mario en Christian, die mee in het management zitten.

Donald Muylle met zijn twee zoons Mario en Christian, die mee in het management zitten. © jaa

Skyline Antwerpen

“In het najaar zullen chef-koks hier geregeld demonstraties geven en zo de werking van de nieuwste toestellen uitleggen, gevolgd door het proeven van de klaargemaakte hapjes”, kondigt Mario Muylle aan. De 51-jarige zoon van de stichters zit samen met zijn broer Christian (49) mee in het management. Die eerste legt zich toe op de marketing. De jongste waakt over het productieproces.

Bijzonder in het aanbod in Schoten, is de keuken voor mensen met een beperking. Je vindt dit al langer bij fabrikanten voor de zorgsector, maar op de particuliere markt is Dovy Keukens pionier. “Met één druk op de knop is het werkblad met spoelbak verstelbaar en kan het lager ingesteld worden. Of de klant drukt op de knop om hangkasten naar beneden te laten komen”, toont Mario Muylle het gebruiksgemak voor wie in een rolstoel zit.

Leuk detail: voor de Antwerpse klanten heeft het West-Vlaamse Dovy Keukens één van haar nieuwe keukens voorzien van een fotoprint met daarop de skyline van Antwerpen. ( jaa)

Dovy Keukens, Bredabaan 1161 in Schoten
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio