Het nieuwe dagziekenhuis voor kinderpsychiatrie wordt gebouwd naast het uitgebreide kinderdagverblijf. © Dirk Vertommen

Sint-Maarten investeert vijf miljoen in dagziekenhuis voor kinderpsychiatrie

Mechelen, Duffel -

Het AZ Sint-Maarten in Mechelen investeert vijf miljoen euro in een nieuw dagziekenhuis voor kinderpsychiatrie. Het gebouw komt vlak naast het kinderdagverblijf dat momenteel volop wordt uitgebreid.

Dit najaar is de nieuwe campus van het AZ Sint-Maarten drie jaar open, maar de tijd staat niet stil en het ziekenhuis blijft investeren. In augustus moet de bouw starten van een gloednieuw dagziekenhuis voor kinderpsychiatrie. Dat huist momenteel nog in het Universitair Psychiatrisch Centrum in Duffel, maar vanaf de tweede helft van 2022 moet het operationeel zijn op de site op de Liersesteenweg.

“Dat was altijd al de bedoeling. Wij hebben eventjes moeten wachten op middelen van de subsidiërende overheid. Die hebben wij nu. In juli 2022 hopen we de nieuwbouw klaar te hebben”, zegt Jan Claesen, technisch directeur van het AZ Sint-Maarten.

LEES OOK: Ziekenhuis plaatst 1.590 zonnepanelen op dak

“Wij bouwen een dagziekenhuis waar wij een twintigtal kinderen jonger dan 16 jaar psychiatrische en psychische zorgen kunnen verlenen”, vertelt algemeen directeur Jan Ennekens. Het ziekenhuis komt op een terrein recht tegenover de dienst spoedgevallen. “Vlak naast kinderdagverblijf De Zonnebloem.”

Ook op die site aan de toegangsweg van het ziekenhuis wordt momenteel volop gebouwd. De vzw Emmaus, de zorgorganisatie waartoe ook het AZ Sint-Maarten behoort, breidt het kinderdagverblijf gevoelig uit. De capaciteit verdubbelt van de huidige 54 plaatsen naar 108. Dit najaar moet de nieuwbouw gebruiksklaar zijn. svh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen