In 2018 kwamen er echte Nederlandse ghosthunters naar het kasteel van Renesse in Oostmalle. 

In 2018 kwamen er echte Nederlandse ghosthunters naar het kasteel van Renesse in Oostmalle. ©  Mia Uydens

Sidder en beef: fietsen langs mysterieroutes

Zandhoven, Zoersel, Ranst, Malle -

Het Land van Playsantiën pakt uit met drie nieuwe ‘Playsante Mysterieroutes’.

Kristin Matthyssen

Het toeristisch samenwerkingsverband heeft deze zomer weer de culinaire fietsroutes op het programma staan, maar werkte ook drie Playsante Mysterieroutes uit. Je fietst doorheen de streek en passeert plaatsen waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vast hangen. Met deze brochure vol grappige anekdotes en sappige volksverhalen kom je meer te weten over de plekken waar je voorbij fietst. Het nieuwe concept zorgt ervoor dat iedereen, of je nu een toerist bent of zelf al jaren in deze streek woont, Land van Playsantiën op een andere manier leert kennen.

Blauwbaard. 

Blauwbaard. ©  rr

De drie routes zijn telkens tussen de 46 en 56 km lang. Tijdens route 1 fiets je door Ranst, Zoersel en Zandhoven en lees je onder andere over Gummarus, Blauwbaard, Lange Wapper en het ‘heir’ van Massenhoven. Voor wie naast Lange Wapper liever over het Rauwmuske en het spook van De Renesse leest en ondertussen doorheen Zoersel, Malle en Lille fietst, is route twee een aanrader. Tijdens de derde route kom je dan weer alles te weten over de heksenmeester van Vorselaar, de krawaten en de brandenden scheper. Je fietst daarbij voornamelijk door Lille.

De routes zijn 20 tot 24 pagina’s lang en kosten 4 euro per route. Gedurende de maand juli kan je alle drie de routes samen krijgen voor 10 euro.Meer nieuws uit stad en rand

citta

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio