Debby Meirsman en Lincy Krekels bij de tapwagen in het parkje. 

Debby Meirsman en Lincy Krekels bij de tapwagen in het parkje. © ram

Café Saloed opent pop-upbar in parkje Doelenpad

Rijkevorsel -

De uitbaters van café Saloed in Rijkevorsel zorgen deze zomer voor een gezellige pop-upbar op het veld naast de parking in het Doelenpad.

Debby Meirsman nam met haar man Johan en dochter Yana dit jaar café Saloed in Dorp over. De pop-upbar bevindt zich op nauwelijks 150 meter wandelen van het café. “We zijn de enige horecazaak die deze zomer een pop-up doen”, vertelt Debby. “De tapwagen hebben we aangekocht en wat aangepast. Er staan nu meer frigo’s in. Met de kermis gaat de wagen ook goed van pas komen. Het parkje in het Doelenpad is een rustigere plaats om op het terras te zitten dan aan de straatkant van de Saloed. Aangezien de brug over de Oostmalsesteenweg is afgesloten, komt daar nog meer verkeer voorbij.”

“In totaal zijn er 66 zitplaatsen bij de pop-upbar. We hebben bewust een grote open ruimte op het grasveld gemaakt voor mensen die willen picknicken of liever in het gras zitten dan op een stoel. ’s Avonds zorgen de lichtjes voor de nodige sfeer.”

Versleten luifel

De kaart met dranken is wat beperkter dan in het café, dat voor alle duidelijkheid ook open blijft. “Er is keuze uit 21 cocktails”, zegt Debby. “Van de tap hebben we bier van Stella en Kriek van Lindemans. Verder nog een aantal bieren op fles en uiteraard mocktails en non-alcoholische dranken. Bij warm weer kan ook de ijsdrank slush puppy besteld worden.”

“De luifel aan het café is versleten. Die willen we dan ook graag nog vervangen. Daarom verkopen we zakjes snoep. Klanten op het terras in het park kunnen op die manier de nieuwe luifel sponsoren. De pop-upbar blijft staan tot 22 augustus. Op donderdag en vrijdag gaan we open vanaf 14u en in het weekend vanaf 10u.”

(ram)

facebook.com/muziekcafesaloed
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio