De poorten van Kinderweelde staan weer open. 

De poorten van Kinderweelde staan weer open. © AF

Meteen gezellig druk na heropening speeltuin Kinderweelde

Meerhout -

Na een sluiting van anderhalf jaar opende de Meerhoutse speeltuin Kinderweelde donderdagochtend opnieuw de deuren. Heel wat kinderen, ouders en grootouders zaten blijkbaar op hete kolen, want het was al meteen gezellig druk tijdens de eerste dag.

Annelies Frederickx

Kinderweelde kondigde begin deze week aan dat de poorten van de speeltuin donderdagmorgen om 10u stipt zouden openen, maar daar konden sommigen blijkbaar niet op wachten. “De vrijwilligers waren extra vroeg aanwezig om de opening voor te bereiden en dat was geen overbodige luxe”, verklapt Carine Geukens. “Er stonden al mensen te wachten en daarom hebben we de poort zelfs al om vijf voor tien geopend. Voor ons als vrijwilligers was dat uiteraard een flinke opsteker, want het zijn lastige maanden geweest voor iedereen. Normaal is Kinderweelde geopend van de Paasvakantie tot eind september, maar vorig jaar bleven we dicht. Van vaccinaties was toen nog geen sprake en dus was het besmettingsgevaar voor de vrijwilligers te groot. Ik ben met mijn 64 jaar de jongste van de groep en nu zijn we wel allemaal gevaccineerd. Het was wel jammer dat we vorig jaar pijnlijke commentaren kregen. Sommigen hadden blijkbaar geen begrip voor de sluiting.”

De vrijwilligers van Kinderweelde.

De vrijwilligers van Kinderweelde. © AF

“De voorbije dagen hebben we alvast hard gewerkt om de speeltuin pico bello in orde te krijgen voor de heropening en dat is gelukt. Nieuwe speeltuigen kwamen er dit jaar niet bij, maar die van vorig jaar, toen we wel verschillende nieuwe toestellen plaatsten, zijn uiteraard nog niet gebruikt.”

Kizzy en Nel genieten op het terras.

Kizzy en Nel genieten op het terras. © AF

Sven en Kizzy zijn met de achtjarige Noor en kleine zus Nel vaste klanten bij Kinderweelde en Noor kon niet wachten om zich weer uit te komen leven in de speeltuin. “Ik wilde eigenlijk vanmorgen al komen, maar ik moest wachten tot mijn kleine zus wakker was. Wij wonen in Meerhout en dus is de speeltuin dichtbij. Mijn zusje is daarnet even op de schommel gaan zitten, maar ik vind de kabelbaan het leukst.”

Noor leeft zich uit op de kabelbaan.

Noor leeft zich uit op de kabelbaan. © AF

Terwijl Noor zich uitleeft op de kabelbaan zitten Sven en Kizzy rustig op het terras. “We kunnen hier met een gerust hart op het terras zitten, want de speeltuin is volledig veilig, zeker voor al wat oudere kinderen. Er is ook toezicht opdat er niemand door de poort weg zou glippen. Voor ons is het een echte traditie om naar Kinderweelde te komen, ook toen we zelf nog jong waren. Kinderweelde betekende niet alleen puur speelplezier, maar ook snoepjes!”

Amelie en Karolien met Lucas.

Amelie en Karolien met Lucas. © AF

Amelie en Karolien halen op het terras ook volop herinneringen op, terwijl de driejarige Lucas in de speeltuin speelt en de baby’s zich uitleven op een speelmat. “Wij waren met vier thuis en Kinderweelde was de ideale oplossing voor onze ouders”, vertellen de Geelse zussen. “Hier konden we ons alle vier tegelijk uitleven en het was bovendien betaalbaar. Ook alle feesten, zowel communiefeesten als verjaardagsfeestjes, gingen hier trouwens door. Dat we hier nu met onze eigen kinderen zitten, is dus pure nostalgie. De meeste zaken zijn herkenbaar, maar het valt ons wel op, dat alles veel veiliger geworden is in vergelijking met vroeger. Alleen de snoepjes zijn verdwenen. Om ons mee naar huis te krijgen, hadden onze ouders een vaste truc. We mochten op het einde van de dag voor twintig frank snoep gaan kiezen. Ik ben al even gaan kijken of de snoepjes er nog waren, maar door corona zijn nu enkel voorverpakte zakjes snoep te koop en dat was toch wel een kleine ontgoocheling.”

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio