De leerlingen hout enerzijds en marketing-economie anderzijds van Atheneum Schoten produceerden samen een aantal mooie designstoelen. Eén ervan werd cadeau gedaan aan de burgemeester. 

De leerlingen hout enerzijds en marketing-economie anderzijds van Atheneum Schoten produceerden samen een aantal mooie designstoelen. Eén ervan werd cadeau gedaan aan de burgemeester. © jaa

Maarten De Veuster verzekerd van zitje in gemeentehuis dankzij leerlingen Atheneum Schoten

Schoten -

Wat de uitslag van de verkiezingen binnen goed drie jaar ook mag zijn, Maarten De Veuster (N-VA) is verzekerd van zijn stoel in de raadzaal ban het gemeentehuis. Die werd hem gisteren als teken van verbinding en uit dankbaarheid overhandigd door de samenwerkende leerlingen van de richtingen beroeps- en algemeen secundair van het GO! Atheneum Schoten.

Binnen het Atheneum werd twee jaar geleden een mooi verbindend project opgestart. Er werden bruggen geslagen tussen BSO en ASO. “Leerlingen van de studierichtingen Hout en Economie-Marketing sloegen de handen in elkaar en besloten om samen een bedrijfje op te richten”, vertelt leerkracht Sofie Van Beek. “Leerlingen met diverse etnische achtergrond en diverse talenten werkten op gelijkwaardige basis samen. Helaas werd dit mooie project gedwarsboomd door corona.”

Sam en Abdul dragen de stoel van de burgemeester naar binnen.

Sam en Abdul dragen de stoel van de burgemeester naar binnen. © jaa

“De opstart van een pop-up winkel werd keer op keer uitgesteld”, bevestigt leerling Sam Cineger, die heel vlot het project ook voorstelde aan de burgemeester. “En van uitstel kwam afstel. We hoopten no om op de officiële opening van onze pop-upwinkel een stoel aan u te kunnen schenken. Helaas. De winkel kon nooit opengaan, maar we zijn u en de gemeente wel dankbaar omdat we hiervoor een ruimte ter beschikking kregen. Dit cadeau moet ook in dat licht gezien worden.”

Nu de leerlingen van 6 Economie-Marketing het atheneum verlaten om hun studies in het hoger onderwijs verder te zetten, wilden zij hun officiële Schoten-stoel alsnog persoonlijk overhandigen aan de burgemeester. De leerlingen Sam Cineger en Abdul Jumaah droegen de door de collega’s van Hout zelf vervaardigde behoorlijk imposante stoel – naar een ontwerp van voormalig Antwerps stadsarchitect Tuur Ceuppens - naar binnen.

Maarten De Veuster testte het designmeubel, dat wat weg heeft van de ontwerpen die de Nederlandse architect en meubelontwerper Gerrit Rieveld destijds bedacht, meteen uit. “Hij zit erg comfortabel, maar je mag geen te korte beentjes hebben”, knipoogde hij naar Jeugdschepen Iefke Hendrickx (N-VA), wier voeten de vloer niet raakten toen zij de stoel uittestte.

“Hij is mooi, maar zit ook uitstekend”, was de conclusie van burgemeester Maarten De Veuster.

“Hij is mooi, maar zit ook uitstekend”, was de conclusie van burgemeester Maarten De Veuster. © jaa

De samenwerkende Atheneum-leerlingen maakten nog meer stoelen en de verkoop daarvan loopt aardig. Intussen zijn al een paar stoelen verkocht aan een logistiek bedrijf in Schoten, voor 230 euro per stuk. “Ook met de Antwerpse Zoo is al onderhandeld voor een stoel in zebramotief. De houten stoelen, gemaakt met MDF-platen, kunnen immers geschilderd en gefreesd worden zoals de klant dat wil”, zegt directeur Marc Boers. “De stoel is een voorbeeld hoe een onderwijsproject ook de leerkrachten dichter bij mekaar brengt en stimuleert om steeds uit te kijken naar mogelijke synergiën met andere richtingen en niveaus.” (jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio