© Erik Vandewalle

Sociale kruidenier deelt vakantiepakketten uit

Stabroek -

Sociale kruidenier De Molen deelde een dertigtal vakantiepakketten uit aan de kinderen van de vaste klanten. De oudste kleuters van de St.-Catharinaschool doneerden elk een eigen speelgoedje.

Perfecte timing, want net op de dag dat de zomervakantie begint, deelt sociale kruidenier De Molen vakantiepakketten uit. Karel Mennes van De Molen : “Dit initiatief begon enkele maanden geleden bij de oudste kleutertjes van de St.-Catharinaschool. Aan de kleuters van de derde klas werd gevraagd om van thuis een speelgoedje mee te brengen om weg te geven aan andere kindjes. Zij kwamen dat ook fier afgeven in onze winkel. Dat werd het begin van een vakantiedoos”, legt Karel Mennes uit.

Medewerkster Gilberte Van de Mert : “De Molen zorgde ervoor dat er in totaal een dertigtal dozen een volle inhoud kregen. Het moet de kinderen tot 12 helpen om een leuke vakantie te hebben.”

De basisschool en De Molen werken al langer samen, maar dit is de eerste actie die is gegroeid vanuit de kleuterafdeling. “De voorbije twee jaar werd er met de school al samengewerkt om themadozen te vullen. Zo konden we al een doos meegeven aan onze klanten gevuld met poetsgerief. Het daarop volgende jaar vulden we een pakket met toiletgerief”, Ria Raymaeckers.

Het aantal vaste weekklanten van De Molen blijft schommelen tussen 25 en 30. “We stellen wel vast dat het aantal de jongste weken erf varieert. Wat nog opvalt is het koopgedrag dat verandert. Zo worden nu veel minder groenten en fruit gekocht. Een verklaring hiervoor is niet direct te vinden”, geeft Karel Mennes nog mee.

Om de drie weken gaan ook de deuren va ’t Wiekske open. “Dat is onze afdeling voor tweedehandskleding, die enkel toegankelijk is voor de vaste klanten.” (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio